Emlak Danışmalığı kurslarına ilgi büyük!
Bu kursta kursiyerlere emlak kiralama, emlak komisyoncu luğu ile ilgili yasal düzenlemeler, müşteri iletişimi, noter işlemleri, pazarlama aktiviteleri, satılık emlak ve satışa hazırlık alanlarında eğitimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Eğitmen ve Uzman Kaya; "Bu eğitimlerin sonunda emlak sektörüne yeni giren adaylarımıza işyeri açabilir belgesini vererek Emlak Danışmanlığına hazırlıyoruz. Aynı zamanda bu alanlarda yasal düzenlemeler hakkında ayrıntılı bilgiler veriyoruz. Müşteri iletişimi adı altında beden dili, reklam faaliyetleri ve tutundurma çabaları hakkında eğitim vererek bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Noter işlemlerinde alıcı ve satıcının noterde yapacağı işlemler, genel ve özel vekalet işlemlerine değinerek son çıkan yasalar hakkında bilgiler veriyoruz. Pazarlama aktiviteleri olarak tutundurma faaliyetleri, reklam çalışmaları, mevcut portföylerin düzenleniş şekilleri hakkında eğitiyoruz. Son olarak emlak kiralama ve satışa hazırlık modülleriyle kursiyerlerimize emlakçiliğin işleyiş düzeninden bahsediyoruz.

2 aylık sürecin sonunda sınavlardan başarılı olarak hak edenler Emlak danışmanlığı Belgesini alacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve Manavgat HEM tarafından verilecek bu belge Türkiye'nin her yerinde geçerlidir. Bu belgeyi almayanlar ileride emlak ofisi de açamayacakları gibi emlak komisyonculuğu adı altında işlem de yapamayacaklar, hiçbir şekilde noterde ya da vergi levhasında yetkili unvana da sahip olamayacaklardır. Bunun dışında 2006 yılından beri tasarı halinde bulunan ve şu sıralar yürürlüğe girme aşamasında olan Emlak Müşavirliği için bu belgeyi alanlar ayrıca biraz daha geniş yetkiye sahip olacakları gibi bunun yanında tapu, noter, devir ve vekalet ' işlemlerini kendileri bizzat gerçekleştirebilme imkanına sahip olacaklardır. Dolayısıyla kendilerinin yetkileri artacağı için yapılması gereken tapu masrafları da düşecek ve her şey yasal süreç içerisinde işleyecektir. Halen 2 ay boyunca haftada 5 gün Perşembe ve Pazar günleri hariç günde 3 saat eğitim verdiğimiz 90 kursiyerimizin dışında bu eğitimi ve bu belgeyi alabilmek için müracaat ederek sırada bekleyen 400'e yakın adayımız bulunmaktadır."diyerek Manavgat'ın emlak konusunda oldukça kalabalık bir portföye sahip olduğunu kaydetti.

Akdeniz Haber Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181