Küba'dan TAV'a 2. havalimanı için görüşme daveti!
TAV Havalimanları, Groupe ADP ve Bouygues Batiment International'den oluşan konsorsiyum, Küba'da başkent Havana'da yer alan Jose Marti Uluslararası Havalimanı'nın geliştirilmesini ve işletmesini kapsayan proje için görüşmelere davet edildi. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "TAV olarak ürün ve hizmetlerimiz tüm dünyada 17 ülkede 70 havalimanında yer alıyor. Dünyanın her yerinde fırsatları değerlendiriyoruz. Yaklaşık bir yıldır takibimizde olan iki havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için, Fransız ortağımız ADP ve Küba'da önemli inşaat projelerine imza atan BBI ile münhasıran görüşmelere başlamak üzere davet aldık" diye konuştu.

TURİZM UÇUŞA GEÇTİ
Ülkeyi 2015'te yüzde 17,4 artışla 3 milyon 520 bin turist ziyaret etti. ABD'den gelen turistlerin sayısıysa yüzde 77 artışla 166 bine ulaştı. Hafifleyen ambargo sayesinde ABD'den seferler başlatıldı.


10 milyon yolcu
Şener, şöyle devam etti: "iki havalimanı için de görüşmeler yürüteceğiz. Şu an yılda yaklaşık 5 milyon yolcuya hizmet veren Havana Havalimanı'nın kapasitesinin 2020 yılında 10 milyonun üzerine çıkarılması hedefleniyor."

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181