Mavi Baretlerden Çimsa'ya 1.'lik ve 2.'lik ödülü!
Türkiye Hazır Beton Birliği’nin (THBB) hazır beton tesislerini iş sağlığı ve güvenliği açısından bilgilendirmek, farkındalık yaratmak, teşvik etmek ve tesislerin yeterliliğini ölçmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlediği Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’nda Çimsa, Silifke ve Çukurhisar tesisleriyle ödüle layık görüldü.

Çimsa’nın ödülleri, düzenlenen törenle birincilik ödülü alan Çimsa Silifke Hazır Beton Tesisi’nin lideri Gökhan Tüzen ve ikincilik ödülüne değer bulunan Çimsa Çukurhisar Hazır Beton Tesisi’nin lideri Serdar Corgallı’ya takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’deki bütün hazır beton firmalarını, tesislerini denetime açmaya davet etti. Işık, “Birliğimize üye olan tüm hazır beton tesisleri AB standartlarına uygun üretim yapmaktadır. Bununla birlikte üyelerimiz teknik, çevre, iş sağlığı - işçi güvenliği, yasal ve etik kriterleri eksiksiz yerine getirmektedir. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz bu yarışma vesilesiyle firmalarda iş güvenliği konusundaki hassasiyeti artırarak konuya dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

Özhatay: “İş Güvenliği, sürdürülebilirlik yaklaşımımızın önemli bir parçası…”

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, şirket olarak her platformda ‘Önce İş Güvenliği’ yaklaşımını benimsediklerini, bunu insana ve çalışma ortamına saygının temel şartı olarak gördüklerini vurguladı. Özhatay, “Biz Çimsa’da, iş kazalarının yaşandığı zor bir sektörün üyesi olduğumuzun bilinciyle İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki çalışmalarımıza özel bir önem veriyoruz. Bunu, benimsediğimiz sürdürülebilirlik yaklaşımının ayrılmaz bir parçası olarak kabul ediyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız yoğun alt yapı, belgelendirme ve uygulamaya yönelik çalışmaların, eğitimlerin ve alınan önlemlerin sonucunda bugün Çimsa, faaliyet alanlarının tümünde kaza sıklık oranlarını büyük oranda azaltmayı başarmış bir şirkettir. Bundan son derece gururluyuz. Hazır beton tesislerimizin Mavi Baret Yarışması’nda her yıl kazandıkları ödüller de bu başarının bir takdiridir” şeklinde konuştu.

Hazır beton sektöründe Türkiye’nin en geniş hazır beton tesis ağına sahip olan Çimsa, 2010 yılında ilk Mavi Baret yarışmasına 2 tesisiyle katılmış ve İnegöl Hazır Beton Tesisi ile birinciliği, Zeytinli Hazır Beton Tesisi ile ikinciliği kazanmıştı. 2013 yılında ise Çimsa’nın Tece Hazır Beton Tesisi birinci, Aksaray Hazır Beton Tesisi ikinci, Pamukova ve Misis Hazır Beton Tesisleri ise üçüncü olmuştu.

Çimsa, hazır betonda müşteri odaklı yaklaşımıyla geliştirdiği uygulamaları ve ürün çeşitliliğini müşterilerinin hizmetine sunuyor. 1988 yılında Adana'da, Zeytinli Hazır Beton Tesisi ile üretime başlayan Çimsa’nın Adana, Mersin, Kayseri, Osmaniye, Kahramanmaraş, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Konya, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Denizli, Afyon ve Sakarya illerinde toplam 28 hazır beton tesisi bulunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181