'Su Yalıtım Yönetmeliği yapıda güvenliği sağlayacak'!
Türkiye genelinde 19 milyon konutun yüzde 85'inde su yalıtımının olmadığını vurgulayan Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, "Neredeyse tamamı deprem kuşağında olan ülkemizde, bina güvenliğindeki etkisi tartışılmaz olan su yalıtımı eksikliğinin neden olabileceği sonuçlar üzerinde hepimizin durup düşünmesi ve bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor" dedi. Son dönemde çalışmaların yoğunlaştığı Su Yalıtım Yönetmeliği'nin yayınlanması her açıdan sektörün ihtiyaçlarını karşılayacağına inandıklarını dile getiren Çolakoğlu, "Yönetmeliğin yayınlanması ile hem doğru detayda doğru malzeme seçiminin kriterleri belirlenecek, hem yapı kalite ve konfor şartları yükselecek, hem de haksız rekabetin önüne geçilmiş olacak. Bu sebeplerle yönetmeliğin biran önce yayınlanmasını çok önemsiyoruz" diye konuştu.

'Binalar korozyon yüzünden çürüyor'
Yapılan çalışmalarda istanbul'daki 19 ilçede 48 alanın riskli ilan edildiğini ve bu alanların toplam büyüklüğünün 13 milyon metrekare olduğunu aktaran Kemal Çolakoğlu, "Riskli olarak tanımlanan 50 bin civarında yapıda yaşayan ve 1 milyonun üzerinde nüfusu ilgilendiren bir tehdit var. Bildiğiniz gibi bu riskli bölgelerde Kentsel Dönüşüm projeleri ile yenilemeler planlanıyor. Riskli binaları incelediğimizde ağırlıklı olarak sorunun korozyonun yol açtığı yapısal bozulmalardan kaynaklandığını öğreniyoruz. Kısaca binalarımızın çürük olmasının önemli bir sebebi paslanma, yani zaman içinde suyun zararlı etkilerinden binayı koruyamamış olmamız. Ayrıca bu konu sadece istanbul değil deprem tehditi altındaki tüm bölgeleri ilgilendiren bir sorun, istanbul'da yapılaşma yoğunluğunun fazla olması sebebi ile tehditin boyu daha dramatik oluyor" dedi.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181