Türkiye'de "Y" kuşağı ev almayı tercih ediyor!
Amerika'da satış yapan araba üreticileri, yaptıkları araştırmaların sonucunda yeni çıkardıkları araçlarda satışların bir süre sonra düşmeye başladığını gözlemledi. Otomotiv üreticileri ile birlikte konut satışı gerçekleştiren büyük emlak firmaları da 'Y' neslinden şikâyetçi.

AMERİKAN'IN YENİ NESLİ MÜLK VE ARAÇ ALIMI KONUSUNDA DAHA AZ İSTEKLİ
The Atlantic'ten Jordan Weissmann ve Derek Thompson y neslinin tüketim tercihleri üzerine bir haber hazırladı. “En Ucuz Nesil” başlığıyla çıkan habere göre Amerikan yeni nesli, mülk ve araç alımı konusunda diğer nesillerden daha az istekli.

Türkiye'de 2014 yılında yapılan otomotiv sektörü tüketici araştırmasına göre "Y" neslinin %81'i araba alma konusunda hala istekli. Y nesli içinde araba almak istemeyen kesim ise %19 ile sınırlı.

TÜKETİCİ KREDİSİ KULLANILDI
Tabi burada otomobilin özelliklerini her açıdan inceleyebilme imkanı sağladığı için internetin tercih edildiğinin de altı çiziliyor. Konut alımında ise araştırmalar özellikle son yıllarda markalı konut projelerine artan ilginin konut kredilerinde yaş aralığını 18'e kadar çektiğini gösteriyor.

Türkiye 2014 yılının Eylül ayı itibariyle 41 milyar 904 milyon liralık konut ile tüketici kredisi kullandı. 41,9 milyar liralık konut ile tüketici kredisinin 2 milyar 893 milyon lirası ise 18-25 yaş aralığında olan 262 bin 117 kişi tarafından çekildi.

TÜRKLER KONUT ALMAYA DEVAM EDİYOR
26-35 yaş aralığında olan 839 bin 113 kişinin ise 12 milyar 638 milyon liralık konut ile tüketici kredisi çektiği aynı dönemde, 36-55 yaş arasındaki 1 milyon 315 bin 418 kişi 20 milyar 350 milyon liralık kredi kullandı.

Para biriktirme konusunda tam olarak bir ilerleme kaydedemeyen Türkiye'deki yeni nesil, konut ihtiyacını kredi alarak gidermek istiyor. Bu verilerin gösterdiği kadarıyla Türkiye'de Amerika Birleşik Devlet'lerinin aksine yeni nesil konut ve araç alımından henüz vazgeçmiş değil. 

EnSonHaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181