Altınova'da imar sorunu çözüldü!
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü gazetemizi ziyaret etti. Kepez'in farklı mahallelerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ve imar uygulamaları konusunda bilgiler veren Başkan Tütüncü, Kepez'de sadece Antalya'nın değil Türkiye'nin de en büyük kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştirileceğini söyledi. Altınova'nın imar sorununu çözdüklerini aktaran Tütüncü, Deepo'nun bulunduğu alana Hilton Oteli yapılacağını bildirdi. 2B sorununun 30 küsur senedir Antalya'nın başının belası olduğunu hatırlatan Hakan Tütüncü, "Bu sorunu büyük ölçüde aştık. Kepez'de ciddi değişim dönüşümler oluyor. Kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atıyoruz. Yeniliklere imza atıyoruz" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
Kentsel dönüşümün beraberinde zihni dönüşüm getirdiğini belirten Tütüncü, "Hep küçük arazilerin içine küçük binalar yapılmıştı. Yıllar yılı bu doğru kabul edilmişti. Biz bu zihniyeti değiştirecek yeni hamleler yapıyoruz. Halkla birlikte kentsel dönüşüm yapıyoruz" ifadelerine yer verdi. Kentsel dönüşümün sadece TOKİ olmadığını vurgulayan Tütüncü, "Bizde kentsel dönüşüme karşı çıkan bir kesim hep TOKİ'nin o yanlış uygulamalarını gündeme getirir.

Ama TOKİ olmadan da kentsel dönüşüm yapılabilir" diye konuştu. Kepezaltı-Santral mahallelerinde ayrı bir model uygulandığını hatırlatan Tütüncü, "Ahatlı ve Yenidoğan'da olduğu gibi vatandaşın kendi eliyle yaptığı kentsel dönüşümler var. Kepez'de Antalya'nın ve Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümlerinden birini uyguluyoruz" şeklinde bilgi verdi.

YENİ EMEK YENİLENİYOR
Yeni Emek'te yepyeni bir Kepez'in ortaya çıkacağını söyleyen Hakan Tütüncü, "Planda yer alan donatı alanlarıyla Kepez'de, yeni bir cazibe merkezi oluşturuluyor. 7 kattan oluşan site tarzı konutlarda bölge sakinlerine modern bir yaşam imkânı sunuluyor. Mülk sahipleri, öneri imar planıyla mevcut imar planındaki daire metrekaresinin iki katı kadar, örneğin 100 metrekarelik daireye karşı, 200 metrekarelik daire sahibi olabilecekler. Daire metrekarelerinin değeri, 1000 liradan 2 bin 500 liraya çıkıyor. Aynı şekilde Gülveren Mahallesi'nde di yepyeni bir Kepez yaratılıyor" şek linde konuştu. Antalya ekonomisinin 3T olarak ifade edilen turizmtarım-ticaret üzerinde yükseldiğini bu nedenle ticareti geliştirecek hamleler yapmak gerektiğini vurgulayan Hakan Tütüncü, "Altınova'nın imar sorununu çözdük. Pre! tijli ticari alanlar oluştu. Deepo'nu bulunduğu alana dev Hilton oteli yapılacak. Orada insanlar istihdam olacak" açıklaması yaptı.

Antalya Körfez Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181