Yeni imar kanunu meclise geliyor!
Kentsel dönüşüm başta olmak üzere tüm inşaat sektörünün sorunlarına çare olacak yeni İmar Kanunu çok yakında; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaşması için görüşmeler başlayacak. Kanun ile ilgili müjdeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın da katıldığı MÜSİAD 92. Genel İdare Kurulu'nda Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan verdi.

Çevre ve şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Başkan Nail Olpak başta olmak üzere MÜSİAD üyeleriyle demeğin Adana'daki 92. Genel İdare Kurulu'nda bir araya geldi. Toplantıda Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Adana Valisi Mustafa Büyük de hazır bulundu. Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Erzurum'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde terör örgütünün yol açtığı yıkımın giderilmesine yönelik çalışmaların, hayatın normalleşmesinin sağlanmasının hemen ardından hızla başlayacağını belirterek, bu çalışmaların Cizre ve Silopi'de kentsel dönüşüm şeklinde, tarihi bir kent olan Sur'da ise şehrin bu yönünü öne çıkaracak bir anlayışla yapılacağını söyledi. Bakan Sarı, "Türkiye, özellikle bir süreden beri bölgede yoğun operasyonlarla hızlı bir biçimde hayatın normalleşmeye başladığı bir sürece varıyor. Silopi'de hayat artık normalleşmeye başladı, operasyonlar sona erdikten sonra yaklaşık 23 ekibimizle sahada çalışma yaptık. Bu hafta Sayın Başbakanımıza bunun sunumunu yapacağız" dedi. Sarı, Cizre ve Silopi'de kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılacak çalışmanın, Sur'da tamamen kentsel sit alanının korunduğu bir faaliyet olacağını kaydetti. 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), 92'inci Genel İdare Kurulu toplantısını Adana'da düzenledi. Bakan Fatma Güldemet Sarının akşam yemeğine katıldığı, Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve bakanlık ekibinin MÜSİAD'ın hazırladığı rapora istinaden soruları cevapladığı toplantıda, kentsel dönüşümden imar kanununa, inşaat sektörünün sorunlarından çözüm önerilerine kadar birçok konu masaya yatırıldı.

3 Ana başlıklı önemli toplantı
MÜSİAD, toplantı için "Kentsel Dönüşüm", "İmar Kanunu/Mevzuatı ve Uygulamaları" ve "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yerel Yönetimlerle/ TOKİ ile Koordineli Yürütmesi Talep Edilen Hususlar" olmak üzere 3 ana başlık altında bir çalışma raporu hazırladı. Bakanlık yetkililerine sunulan raporda "Konut Sektörünün Genel Sorunları ve Çözüm Önerileri" ile ilgili özel bir bölüm oluşturuldu.

MÜSİAD Yeni bir soluk
Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Saygın bir siyaset anlayışının ancak sağlam bir ekonomik kalkınmayla gerçekleşebileceğini çok iyi biliyoruz. MÜSİAD olarak; Türkiye'nin ekonomik kalkınma ve büyümesi alanında büyük bir yükü taşıdınız. Kurulduğunuz günden bu yana; gerek bir sivil toplum kuruluşu olarak gerekse insani hedeflerinizle Türkiye'ye yeni bir soluk getirdiniz" şeklinde konuşta Sarı, MÜSIAD'ın hazırladığı raporun bakanlık çalışmalarına da önemli katkı sağlayacağının altını çizdi.

Sektörün görüşleri rapora girdi

KONUTDER, GYODER ve İNDER gibi inşaat sektörünün önde gelen derneklerinin de katkısıyla hazırladıkları raporun önemine dikkat çeken MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, "Ülke ekonomimizin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün en önemli konulanın 92'inci Genel İdare Kurulumuzda bakanlığımıza aktarma ve değerlendirme fırsatı bulduk" dedi. Olpak, rapora bakanlık ile yapılacak istişarelerle son şeklinin verileceğini söyledi. Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan da, yeni imar kanunu ve mevzuatların hazırlıklarında sona gelindiğini ve çok kısa zaman içinde Meclise sunacaklarını söyledi.

Yeni Akit Gazetesi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181