Afganistan Pendik modeli uygulayacak!
Afganistan belediye başkanlarından oluşan heyet Pendik Belediyesi'ni ziyaret ederek uygulanan projeler hakkında Belediye Başkanı Şahin'den bilgi aldı.Pendik'teki projeleri ileri seviyede bulduklarını belirten heyet üyeleri, bunları Afganistan'a kazandırmak istediklerini dile getirdiler. Afganistan belediye başkanları heyeti Pendik Belediyesi'ni ziyaret ederek uygulanan projeler hakkında Belediye Başkanı Şahin'den bilgi aldı.Pendik'teki projeleri ileri seviyede bulduklarını belirten heyet üyeleri, bunları Afganistan'a kazandırmak istediklerini dile getirdiler.

Kandahar Belediye Başkanı Roshan VValesmal başkanlığında Jalalabad Belediye Başkanı Hamidullah Afghan, Lashkar Gah Belediye Başkanı Matiullah Bahir, Hirat Belediye Başkanı Farhad Nayeash, Shibirghan Belediye Başkanı Hossain Saleh, Ghazni Belediye Başkanı Faridoon Ahmadi, Puli Alam Belediye Başkanı Esmatullah Khalid, Chaharikar Belediye Başkanı Khuja Rohullah ile meclis üyeleri ve belediyelerin proje sorumlularından oluşan Afganistan Yerel Yönetimler heyeti Pendik'i ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Türkiye gezisinde heyet, Türkiye'deki yerel yönetimlerde kentsel dönüşüm, modern kentleşme ve kamu-özel ortak projeleri başarısını Afganistan'a da taşıyabilmek için adres olarak, öncü ve örnek projelere imza atan Pendik Belediyesini seçti. Pendik Belediyesinin kamuözel ortaklığı ve yap-işlet-devret modeli ile ürettiği iki önemli proje olan fuar alanı ve marinayı gezen heyet, daha sonra Pendik Belediyesine geldi. BelediyeBaşkanı Dr. Kenan Şahinle görüşen heyete Belediye Meclis Salonu'nda Pendik'i ve gerçekleştirilen projeleri tanıtan bir sunum yapıldı.

Pendik Belediyesinin bütçe yönetimi anlamında da en iyiler arasında yer aldığını kaydeden Başkan Şahin, bu sayede bütçenin çok önemli bir kısmını yatırımlara ve projelere ayırabildiklerini belirtti. İlçede merkezi hükümetin ve özel sektörün yatırımlarından da bahseden Şahin, kamu-özel sektör ortaklılarında rol model bir belediye olduklarını kaydetti.

Tünaydın Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181