Smart City Expo İstanbul 2016 Akıllı Şehirler Fuar ve Kongresi başladı!
Smart City Expo İstanbul’un açılış seremonisinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte “Medeniyetler İttifakı Projesi”ni başlatan İspanya Eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Fira Barcelona adına Ricard Zapatero ve Habitat Genel Sekreter Yardımcısı Aisa Kirabo Kacyira konuşma yaptı.

AKILLI ŞEHİRLER BAŞKANLAR OTURUMU
Ekonomist Ali Çağatay’ın moderatörlüğünde “Başkanlar Oturumu”nda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Helsinki Belediye Başkan Yardımcısı Pekka Seuri, Casablanca Belediye Başkan Yardımcısı Lakehayli Abdelmalek, Tebriz Belediye Başkanı Sadegh Najafi konuşmacı olarak katıldı.

Diğer oturumlarda ele alınan konu başlıklar şöyle:
Hareket Kabiliyeti (Sürdürülebilir Kentsel Mobiliteye Sahip Bir Geleceği Düşlemek)
Yenilikçilik ve Teknoloji (Açık Veri Vasıtasıyla Daha İyi Politikalar),
Enerji (İklim Değişikliğini Hafifletici Stratejiler),
Akıllı Toplum (Yaşanılabilir Yaratıcı Şehirler),
Girişimcilik ve Ekonomik Gelişme (Açık Veri ve Girişimcilik),
Büyük Veri ve Kent Yönetimi (Yeni Şehir Bilimi),
Yenilikçilik ve Teknoloji (Dijital Toplumda Yönetimlerin Değişen Rolü)

PHİLİP RODE VE ANTHONY TOWNSEND SMART CİTY’DE
Küresel Ekonomi ve İklim Komisyonu'nun kentsel iş akışı yardımcı yöneticiliği de dâhil olmak üzere yeşil ekonomi stratejileri üzerine çalışmalar gerçekleştiren Philip Rode ve Bits and Atoms’un kurcusu ve baş danışmanı şehircilik ve dijital teknoloji uzmanı Dr. Anthony Townsend’da Smart City’de deneyim ve öngörülerini paylaştı.

Akıllı şehir uygulamalarının tanıtılacağı 7 bin 400 metrekarelik çadırda 41 firma, yerel yönetim ve teknokent yer alıyor. Akıllı şehir uygulamalarına öncülük yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 iştiraki ile 900 metrekarelik alanda, akıllı şehir uygulamalarını tanıtıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra fuarda Bağcılar, Zeytinburnu, Tuzla ve Pendik Belediyeleri de akıllı şehircilik uygulamalarını tanıttı.

Bu alanda önemli çalışmalara imza atan İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Teknopark İstanbul ve İstanbul Teknokent bu alandaki öncü uygulamalarını fuar alanında sergiledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181