"Markalı konutlarda sosyal sorumluk kapsamlı satış için görüşmeler yapıyoruz"
GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sosyal sorumluluk kapsamında markalı konutlarda yer alan konutların belirli bir kısmını öncelikli olarak şehit yakınları ve gazilere indirimli olarak satmak için üye firmalarla görüştüklerini söyledi. Gayrimenkul sektörü temsilcileri Türkiye genelinde yılda 600 bin konut ihtiyacı doğduğunu ifade ediyor. Feyzullah Yetgin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın attığı adımlarla birlikte dönüşümün 1 Ekim'den itibaren hızlanacağını söyledi. Kentsel dönüşümün bir fırsat olarak görülmesini gerektiğinin altını çizen Yetgin, "1950'li yıllardan itibaren kontrolsüz şehirleşmeyle bugünlere geldik. Ama son yıllarda, daha önceki süreçte yapılanların çok ötesinde, farklı bir icraat anlayışıyla yapılanlar ortada. Gecekondulaşma bitti. Kentsel dönüşüm sürecini, tüm sıkıntılara rağmen fırsata çevirmemiz gerekiyor. Bir kere şehrimizi planlarken şehir plancılığını hep ihmal ediyoruz. Sonra da diyoruz ki, 'Londra'nın parkları bahçeleri 1946 yılında planlanmış ve sağlıklı bir şekilde de korunarak geliştirilmiş" dedi.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri özellikle İstanbul'un merkez ilçelerinde arsa fiyatlarının yüksek olmasından dolayı sosyal konut üretmenin neredeyse imkânsız olduğunu dile getiriyor. Markalı konut temsilcileri, orta gelir grubundaki vatandaşlara zaman zaman düzenledikleri kampanyalarla ulaşmayı amaçlıyor. Markalı konut üreticilerinin çatı kuruluşlarından biri olan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, dernek olarak önümüzdeki dönemde sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceklerini söyledi.

Üye firmalarla öncelikli olarak şehit yakınları ve gaziler olmak üzere, konut ihtiyacı olan ancak yeterli parası olmayan vatandaşların konut sahibi olması için görüştüklerini anlatan Yetgin, "GYODER olarak, bu konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz. Sosyal sorumluluk kapsamında markalı konut projelerinde yer alan konutlardan bir kısmını belirli kriterlere göre ihtiyaç sahiplerine indirimli olarak satmak için görüşmelerimiz devam ediyor. İstanbul merkezli 50'ye yakın üyemizin projeleri bir araya geldiğinde binden fazla daireyi sosyal konut gibi vatandaşlarımıza sunabiliriz. Elbette bu vatandaşlarımızın belirli kriterlere sahip olması gerekiyor" açıklamasında bulundu. Yetgin, GYODER olarak orta ve dar gelir gruplarına yönelik daha ucuz konut üretimi için arsa maliyetlerinin düşürülmesi konusunda da, kamu kurumları ile işbirliği içinde düzenlemeler yapılmasını görüştüklerini ifade etti.

ANADOLU ATAĞINA KALKIYOR
GYODER'in kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği 'Gelişen Kentler Zirvesi'ni önümüzdeki yıl daha sık aralıklarla düzenleyeceklerini belirten Feyzullah Yetgin, "Gelişen Kentler Zirvesi'ni 2018'den itibaren 3-4 ayda bir düzenleyeceğiz. Bu zirvelerde Anadolu'daki şehirlerin genel sosyoekonomik değerlerinin yanı sıra, gayrimenkul alanında barındırdığı potansiyel ve sunduğu fırsatlar ele alınacak. Zirve, hem ulusal hem de yerel sektör liderleri, profesyoneller, alanında uzman isimler ve kamunun da katılımıyla gerçekleşecek" diye konuştu. Zirveyle birlikte yerli ve yabancı yatırımcıların Anadolu'daki şehirlere yatırım yapmasını teşvik etmekle birlikte, bu şehirlerdeki gayrimenkul firmalarının da kurumsallaşmasına destek olacaklarını söyleyen Yetgin şöyle konuştu: "Bu zirvelerle yatırımcıları Anadolu'ya çekip, İstanbul'daki konut kalitesini taşımayı hedefliyoruz. Anadolu'da İstanbul'un 5'te bir fiyatına konut üretilebiliyor. İstanbul'daki sosyal imkânları buralara götürmeyi istiyoruz. Öte yandan bu şehirlerde faaliyet gösteren gayrimenkul firmalarına GYODER'i anlatacağız. Onların İstanbul'dan, Ankara'dan isteklerini soracağız. Biz istiyoruz ki Türkiye'nin her yerinde aktif üyemiz olsun. Bu firmaları GYODER üyesi yaparak onların kurumsallaşmasına da destek olmayı amaçlıyoruz."

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181