Yenimahalle dönüşümle yenileniyor!
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar döneminde Macunköy, Şentepe Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projeleri başlatıldı. Kentsel dönüşüm projeleri sayesinde gecekonduların yerinde ilçede sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlar yükselmeye başladı.

PAMUKLAR YENİDEN DOĞDU
Gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarıyla Pamuklar Mahallesi, eski görüntüsünden uzaklaşarak yepyeni bir çehreye büründü. Yıkılan gecekonduların yerine 422 adet konut inşa edildi. Her ayrıntı düşünülerek yapılan, çevre düzenlemeleri ile modern bir yapıya bürünen Pamuklar, Yenimahalle'nin yeni göz bebeği oldu.

MACUNKÖY'E 683 MODERN KONUT
Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgeye 683 modern konut inşa edildi. Yenimahalle Belediyesi, projenin 1. etabında 253 konutu, 2. etabında ise 107 konutu kura ile hak sahiplerine teslim etti. Böylece Macunköy'de modern konutlar, sahiplerini bulmuş oldu.

3 BİN 500 KONUTLUK MODERN YAŞAM ALANI
Bununla birlikte, bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 3 bin 500 konutluk, kentsel dönüşüm projesi hayat geçti. Projede yapımı tamamlanan konutlar, kurayla hak sahiplerine teslim edildi. 221 bin 13 metrekarelik alanda yapılan inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüz ölçümüne göre daire sahibi oldu. Gecekondu sahipleri, 48–120 ay taksitle ev sahibi oldu. Yenimahalle Belediyesi, Demetevler Mahallesi’ndeki iskan sorununu da çözdü. 25 yıllık sorunun çözülmesiyle birlikte 4 bin aile, tapularına kavuştu. 

HABERTÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181