TOKİ İstanbul Beyoğlu'nda 397 konut inşa edecek!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, “Kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde, İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’nde inşa edilecek 397 konut ile 20 dükkânın ihalesi yapıldı. 9 Mayıs, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca dini tesis(külliye), otopark ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Projedeki konutların 43’ü 1+1, 318’i 2+1, 31’i 3+1 ve 5’i ise 4+1 planında inşa edilecek.

İstanbul Beyoğlu, Örnektepe-Sütlüce Kentsel Dönüşüm Projesi, TOKİ ile Beyoğlu Belediyesi arasında 02.06.2015 tarihinde imzalanan protokolle başlatıldı. Proje alanında plansız, tapusuz çoğunluğu ruhsatsız 282 konut ve 18 dükkân bulunuyordu. Projeyle 1,6 hektar büyüklüğündeki alanda, yerinde dönüşüm uygulanarak burada yaşayan vatandaşlarımıza nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezi oluşturuldu.

İmar planı verilerinin altında bir yoğunluk kullanılan projede, İstanbul’un ve Haliç’in siluetine uygun, özgün mimarisi ile bütünlük sağlayacak şekilde cumba, saçak, payanda gibi mimari ögeler ve ahşap, taş, sıva, metal malzemeler kullanılmak üzere nitelikli bir mimari dil oluşturuldu.

Proje alanının ortasından geçen sokak projedeki diğer alanlarla entegre olacak şekilde korundu ve yayalaştırılarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu. Alan içinde mevcut kullanımda olan Halid Bin Velid Camii’nin yenilenmesi talep edildi. Yeniden planlanan cami çevresinde ortaya çıkan mekânlar kamusal kullanımın olduğu sosyal tesis olarak planlandı. Projede ayrıca 435 araçlık otopark inşa edilecek.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181