TOKİ Kastamonu Mehmet Akif Ersoy 135 konut sahiplerine teslim edildi!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının birlikte gerçekleştirdiği sosyal konut projesi kapsamında inşa edilen 135 daire, dün düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Evlerine kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayan ailelerin duygu dolu anlar yaşadığı törende konuşan Vali Yaşar Karadeniz, "Devlet olarak birçok konuda halkımıza hizmet sunarak halkımızın yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Aslında bütün kurumların yaptığı şey bütün vatandaşlarımızın daha rahat, daha huzurlu ve daha yüksek standartlarda bir hayat sürmelerini sağlamaktır. Sosyal yardımlar da bu anlamda gerçekten çok önemli bir yere sahiptir" dedi.

"Eğer toplumumuzun içinde birileri kendilerini diğer kesimlerden daha mağdur hissediyorsa, daha zor durumda hissediyorsa, ona hem sosyal devlet ilkesinin gereği el uzatmak zorundayız, hem de sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerimizin el uzatması gerekmekte. Toplumsal huzurun sağlanması açısından bu oldukça önemli bir konu ve kesinlikle ve kesinlikle gözden kaçırmamamız bir konu" diyen Karadeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada ve burya yerleşecek olan vatandaşlarımız çok cüzi bir rakamla bu evlerin sahibi olacaklar. Bu konutlarda mutlu ve huzurlu bir yaşam süreckeler. Sizlere öncelikle şunu da belirteyim ki, daha önceki bu tip konut teslimlerinden sonra yaşanan manzaralardan da çıkartığımız bazı derslerden dolayı, şu anda sizlere pırıl pırıl konutlar teslim ediliyor. Bu konutlar sizin daha güzel yaşamanız için yapılmış konutlar, ama burayı korumak sahiplenmek de siz konut sahiplerine düşüyor. Buraları kirletmez, korursanız buradaki yaşamınız daha da çok güzel olacak. Sizler konutlarınızı ve etrafını da koruyacaksınız. Bu konutların sizlere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sizlere burada sağlıklı ve mutlu uzun yaşam geçirmenizi diliyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı geçen bütün kurumlarımıza da teşekkür ediyorum."

METİN ÇELİK
Törene katılan AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, yaptığı konuşmada, partilerinin 2002'de iktidara geldiği günden bu yana özellikle dargelirli vatandaşların yanında olduğunu söyledi. "Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız gerekli hassasiyeti bu konuda gösterdiler. Hem biraz sonra anahtar tesliminin yapılacağı TOKİ aracılığı ile yaptığımız sosyal konutlar, hem diğer yapılan sosyal yardımlar bağlamında hükümetimiz çok önemli değişikliklere, dönüşümlere imza atmıştır" diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2002 yılından bu yana da TOKİ Kastamonu'da büyük işlere imza atmıştır. Kuzeykent'te l'inci etap, 2'inci etap TOKİ konutlarıyla bin konutun üzerinde konut teslim ettik. Bunun dışında Tosya'da 300 civarında konut, zaten uzun süredir vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştu. Yine Ağlı'da ve Küre'de TOKİ aracılığıyla vatandaşlarımızın daha ucuz şekilde konuta ulaşmasını sağladık.

Taşköprü'de, Tosya'da, İhsangazi'de, Şeydiler'de ve Merkez'de yeni projelerinin olduğunu da ifade eden Metin Çelik; "TOKİ aracılığıyla yapacağımız çok güzel konutlar olacak inşallah. Bazılarının ihaleleri yapıldı, bazılarının proje işlemleri devam ediyor. Tabii onlar normal TOKİ konutlarıdır. Şu anda bugün itibariyle söylüyorum, sosyal konut bağlamında, Sosyal Yardımlar Gel Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ile TOKİ işbirliği ile şu anda Kastamonu'da 555'inci konutu teslim ediyoruz. 324 tanesini 2012 yılında teslim etmiştik. 2013 yılında o proje teslim edildikten sonra bu 135 konutun inşaatına başlanmıştı. Geçen 2 ay öncesinde 96 konutta bu bağlamda Araç İlçemizde hak sahiplerine teslim edildi. Türkiye'de 32 bin civarında bitmiş ve teslim edilmiş sosyal konut var. Bunun 555 tanesi Kastamonu'da şuanda bitmiş ve hak sahiplerine teslim edilmiş durumda oluyor."

TAHSİN BABAŞ
Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, yuvalarına kavuşma sevinci yaşayan ailelere bir müjde verdi. Babaş, "Bugün evlerinize kavuşacaksınız. Biz de evinizin bir köşesinde belediye olarak yer almak isteriz. Bizim de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmak için kurduğumuz Kastamonu Belediyesi Sosyal Yardım Vakfımız var. Bu hususta sizlere yardım yapmayı düşünüyoruz. Özellikle her eve bir LCD ekran televizyon vereceğiz. Her zaman da her türlü ihtiyacınızda yardımcı olacağız. Sizler de bu yeni evlerinizde mutlu, mesut yaşarsanız. Evlerinize gözünüz gibi bakın. Bu evler velinimet. Onun için şükretmemiz lazım. Her zaman devlet olarak vatandaşımızın yanındayız" dedi.

ÜNAL KILIÇARSLAN
Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan ise proje hakkında bilgilendirmede bulundu. Kılıçarslan şunları söyledi: "Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yapımı planlanan ikinci etap TOKİ 135 adet sosyal konut projesi için vakfımıza 2014 yılı Ocak ve Şubat ayı içinde 1262 kişi müracaatta bulunmuş olup, müracaatlar sosyal yardım ve inceleme görevlileri tarafından hane ziyaretleri ile incelenmiş ve daha sonra da yönerge kanunları kapsamında vakıf heyetince hak sahibi sayısı 148 olarak tespit edilmiştir. 148 ailenin 14 Ağustos 2015 tarihinde noter huzurunda çekilen kura neticesinde yüzde 10'luk kontenjan doğrultusunda 13 konut engelli ailelere, 122 konut ise diğer ailelere eşleştirilmiştir. 12 aile de yedek olarak belirlenmiştir. Bugün anahtarlarını teslim edeceğimiz 135 adet TOKİ sosyal konutları 2 + 1, 55 metrekare, katı yakıt kullanımlı ve bir adet de sosyal tesisi içinde barındırmaktadır. Hak sahiplerinin daire başına ödeyecekleri toplam tutar 35.100 TL'dir. Hak sahibi aileler evlerini teslim aldıkarı tarih itibariyle yedi ay sonra geri ödemelere başlayacak olup 22,5 yılda, yani 270 ayda, aylık 130 TL'lik taksitler ile geri ödeme işlemini bitirmiş olacaklardır. 135 adet sosyal konutumuzun başta hak sahiplerine ve Kastamonu'muza hayırlı ve uğurlu olmasını diler, projede emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından konut hak sahibi ilk on kişi olan Yağmur Yıldız, Hüseyin Codur, Fikriye Sakallıoğlu, Satılmış Eroğlu, Fatma Sinan, Sedat Altınöz, Abdullah Dinç, Hasan Maşalacı, Fahri Doğan, Nurdan Akarsu'ya anahtarları katılımcı protokol tarafından teslim edildi ve hayırlı olması dileğinde bulundular. Sonrasında ise konutların açılış kurdelası kesildi, bina gezildi, diğer ev sahiplerine de anahtarları teslim edildi. 

Cengiz MUHZİROĞLU / Kastamonu Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181