Başkan Turan, Kocaeli'nde çalışmaları yerinde inceledi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan,  Başbakanımız Sn. Binalı Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşen Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma törenine katıldı. Ergün Turan, temel atma töreni öncesi TOKİ’nin Kocaeli uygulamaları alanlarında incelemelerde bulundu.

Dilovası konutları örnek olacak
Kocaeli incelemelerine Dilovası’nda inşası devam eden 915 konutluk proje ile başlayan Turan, projenin yatay ve yerel mimari unsurlarını barındırdığını belirterek projede mahalle konsepti uygulandığını söyledi.

Örnek daireleri gezen Turan, son çalışmaları inceleyerek, “Projemizde vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek 6 büfe, ticaret merkezi, cami ve 2 sosyal tesis de bulunuyor. Çevresel özellikleri ile çocuklarımıza hanımefendilere çok iyi standartlar sunan, sosyal tesisinden içinde otoparkına varıncaya kadar, çarşısına camisine varıncaya kadar tüm sosyal donatıları barındırmaktadır. Bu proje içinde güzel bir okul da inşa etmiş olacağız. Projemiz tamamlandığında Türkiye’ye örnek teşkil edecek.” dedi.

Dilovası projesini inceleyen uran, ardından TOKİ’nin Derince’de 138 konutluk projesini de inceledi.  Proje içerisinde ticaret merkezi ve caminin de olacağını söyledi.

TOKİ’den Kocaeli’ye 19 bin 500 konut
Kocaeli’nin, TOKİ’nin yatırım yaptığı en önemli illerden bir tanesi olduğunu belirten Turan, “Kocaeli sanayisi ile sağladığı istihdam ile ülkemize katma değer kazandıran şehirlerimizin en başında gelmektedir. Dolayısıyla konut üretiminin Kocaeli için de önemlilik arz ettiğini çok iyi biliyoruz. Kocaeli’nde TOKİ ve iştirak şirketleri aracılığıyla bu güne kadar toplam 19 bin 500 konutun inşasını başlattık.” dedi.

Kamu kuruluşları ile yapılan protokoller çerçevesinde  konutun yanında hastane, stadyum, camii ve okul gibi şehir halkının ihtiyaç duyduğu pek çok sosyal tesisi inşa ettiklerini de vurgulayan Turan,  “Ayrıca, Avrupa ölçeğinde sayılı statlardan biri olacak, Kocaeli’ne yakışır büyüklükte ve UEFA standartlarında, 33 bin seyirci kapasiteli stadyum da TOKİ tarafından yapılmaktadır.” İfadelerini kullandı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181