Bankaların Konut Kredisi Ekspertiz Ücretleri
Bankaların konut kredisi ekspertiz ücretleri belirlenirken öncelikle başvurulan kredi miktarı ve gayrimenkulün ekspertiz değerine bakılıyor. İpotek karşılığı verilen konut kredileri ve bireysel kredilerde ki değerleme sistemi de bu şekildedir. Konut kredisi ekspertiz ücretleri son yapılan düzenlemeler öncesinde, ekspertiz işlemleri banka yetkilileri tarafından yapılmakta ve kredi kullandırımı sırasında da mevcut masraf kalemleri altında müşteriden tahsil edilmekte idi.

Ancak artık ekspertiz işlemleri bankalar tarafından yapılmamaktadır.

Bu durumda konut kredisi ekspertiz ücretleri 01.11.2006 tarih ve 26333 sayılı resmi gazetede yayınlanan Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi Ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik ile yetkilendirilen kuruluşlar tarafından gayrimenkul ekspertiz işlemleri yapılmaktadır. Bu kuruluşların görev tanımları ve yetkilendirme şekilleri yine bu yönetmelikte detaylı olarak belirtilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181