Malatya Belediyesi Tecde'yi Maşti kavşağı ile birleştirdi!
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde-Maşti arasında yapılan yol açma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, çalışmalarda son aşamaya gelindi. Güney kuşak yolunun en önemli bağlantı yollarından biri olan 50 metre genişliğindeki bulvar güzergâhı üzerindeki yapılar kamulaştırılarak, yıkıldı.
 
Yeni açılan bulvar yolu, bölgenin sağlıklı gelişmesine yapacağı katkının yanı sıra, Tecde, Karakavak, Çilesiz, Fahri Kayahan ile çevre yolu batı girişindeki trafik sirkülasyonunu da önemli ölçüde azaltacak. Toplam uzunluğu 3.5 kilometreolan yolun 1.5 kilometrelik bölümünü geçtiğimiz yıllarda açan Büyükşehir Belediyesi 2 kilometrelik bölümde dolgu ve kazı çalışmaları yapıyor. Bu çalışmaların ardından asfalt öncesi alt yapı çalışmaları yapılarak, en kısa zamanda trafiğe açılacak

Çakır: Ulaşım rahatlayacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni bulvarda incelemelerde bulunup konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Geziye bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı. Malatya için büyük öneme sahip bulvarda sona yaklaştıklarını belirten Başkan Çakır, yeni bulvarın çevre yolu batı tarafı başta olmak üzere Tecde, Karakavak, Çilesiz, Fahri Kayahan gibi bölgelerin de ulaşımını rahatlatacağını söyledi.
 
Karakavak bölgesinin sağlıklı gelişmesine de olumlu etki edeceğini vurgulayan Başkan Çakır, bu yolumuz güney kuşak yolunu da besleyecek. Bostanbaşı’nda 2 kilometre uzunluğunda 30 metre genişliğinde açılan Çiftlik Caddesi de yine bu bulvarımıza bağlanacak. Çiftlik Caddemizin batı tarafını Yakınca mahallemize bağlıyoruz.
 
3.2 milyon lira harcama yapıldı
Bulvar güzergâhında kalan 38 ev kamulaştırılarak yıkımı tamamlandı. Burada şuana kadar 3.2 milyon lira harcama yaptık. 250 bin m3 hafriyat ve dolgu işi yapıldı. MASKİ Genel müdürlüğümüz altyapı çalışmaları yaptı. Bunlar dâhil olmak üzere yapacağımız üstyapı çalışmalarıyla bu yolumuza 25 milyon lira gibi bir rakam harcamış olacağız. Malatyamız için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181