Yunusemre Mesir Tabiat Parkı açıldı!
Yunusemre Belediyesi, Manisa’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaptığı 231 milyon TL’lik 21 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine ev sahipliği yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Güzel çalışmalara imza attığımız ilçemizde emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Manisa Valisi M. Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özdağ, Recai Berber, İsmail Bilen, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürvekili Murat Acu, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BÜYÜK ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Törende konuşan Başkan Çerçi, Bakan Eroğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Yunusemre Belediyesi, 3 yıllık bir belediye. Yunusemre Belediyesi olarak büyük projeleri önümüze kattık. Belediyemizin kuruluşunu tamamladık. Büyük adımlarla ilerliyoruz. Çok sayıda projeyi hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Yollar, kaldırımlar, temizlik, yeni projeler, kentsel dönüşüm, toplu konut hamlelerimiz… Kısacası çok büyük çalışmalarımız var. Açılacak ve temeli atılan tesisler içerisinde belediyemizin de projeleri bulunuyor. Devlet Su İşleri ve Muradiye Orman Fidanlığı ile ortak çalışmalarımız var. Huzurlarınızda onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Elbette en büyük teşekkürümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile siz kıymetli bakanımıza... Teşriflerinizle Manisa Tabiat Parkı’nı yeni görünümüyle hizmete açıyoruz. Orada yapacağımız çok özel çalışmalar var. Orada doğa ve şehir müzesi, sanat merkezi ve sosyal tesis inşa edeceğimiz kompleks yapının da bugün temelini atıyoruz. Yine bakanlığınız desteğiyle ‘1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor’ projemizi başlattık. 700 bini belediyemiz tarafından finanse edilerek Muradiye Orman Fidanlığı’nda üretilecek, 300 bini de sizlerin desteğiyle belediyemize hibe edilecek” diye konuştu.

“BAŞKANIM DAVET EDERSE…”
Vatandaşlara seslenen Bakan Eroğlu ise, Manisa’nın fahri milletvekili olduğunu dile getirerek, bakanlığın ilde yaptığı yatırımları anlattı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye göndermede bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı, “Türkiye’nin incisi Manisa’da olmaktan mutluluk duyuyorum. Vekil kardeşlerimle birlikte Manisa için yüreğimiz atıyor. Sağ olsun milletvekillerimiz bizi Manisa’nın 6. milletvekili olarak ilan ettiler. Yunusemre Belediye Başkanımız değerli kardeşim Mehmet Bey’e de teşekkür ediyorum. Mesir Tabiat Parkı’nı çok güzel yaptı. Orada güzel bir yapı da kurdu. Biz de bunun planlarını onaylayarak valilikte imzasını attık. Bereketli olmasını diliyorum. Ailenizle gidin bu güzel mekânı görün. Bu kez gezemedim ama sevgili başkanımız davet ederseniz Mesir Tabiat Parkı’nda bir kahvenizi içerim” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİLERE FİDAN DAĞITTILAR
Törende Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürvekili Murat Acu, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Manisa Valisi Hakan Güvençer de bir konuşma gerçekleştirirken; konuşmaların ardından davetlilerle birlikte toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu ve davetliler törenin son bölümünde üreticilere fidan dağıttı. Başkan Çerçi günün anısına Bakan Eroğlu’na mesir sepeti ve hediye takdim etti.

2 TESİS HİZMETE GİRDİ, 1’İNİN DE TEMELİ ATILDI
Vatandaşların hafta sonlarını doğayla iç içe bir mekânda değerlendirebileceği Mesir Tabiat Parkı yeni görünümüyle hizmete açıldı. Parkın içerisinde gölet ve şelaleler, piknik alanları, yürüyüş yolları, yağmur barınağı, hayvanat bahçesi ve 477 yıldır hastalara şifa olan mesir macununda kullanılan bitkilerin üretim serası ve tanıtım panosu bulunuyor. Yine Yunusemre Belediyesi bahçesinde faaliyete geçen Yunus Park’ın da açılışı gerçekleştirilirken; Mesir Tabiat Parkı üzerinde, içerisinde Müze, Kültür ve Sanat Evi, Misafirhane ve sosyal tesisin yer aldığı projenin de temeli atıldı. 

Yunusemre Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181