Pay temliki nedir?

Miras payının devri anlamına gelen pay temliki ; iştirak halinde kayıtlı taşınmaz mallarda iştirakçilerden (mirasçılardan) birinin henüz belirli olmayan payını bir diğer mirasçıya satış veya bağış yoluyla devretmesidir.
 

Pay temliki bir başka tanıma göre de; Payın devredilmesi anlamına gelirken, bir hak sahibinin payını bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak diğer bir kişiye devretmesi olarak açıklanır. 

Pay temliki miras, sözleşme ya da kanun sonucunda yapılabilir.

Pay temliki için gerekli belgeler ise şu şekildedir; 

Pay temlikinin yasal olarak geçerli olabilmesi için şekil şartına uyulması gerekir. Payın devri için tapu müdürlüğünde resmi senet düzenleme şartı aranır. Medeni Kanun’a göre resmi senet noter huzurunda da düzenlenebilir.

Pay temliki için istenen belgeler temlik edilen paya karşılık olarak vergi borcunun olmadığına dair belge, tarafların kimlikleri ve resmi senet örneğidir.

Pay temliki işlemleri ve Pay temliki için gerekli belgeler!

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181