TOKİ 54 ilde 183 kentsel dönüşüm projesi yapıyor!
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 54 il ve 118 ilçede toplam 183 proje ve 258 bin konutluk kentsel dönüşüm başlattıklarını belirterek, bu projelerin 53'ünün tamamlandığını söyledi. Böylece TOKİ, 55 milyon metrekarelik alanda yürüttüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında ürettiği 258 bin konutun 68 bin 254'ünü hak sahiplerine teslim etti. Başkan Turan, yaptığı açıklamada, deprem riskinden kent estetiğine, sosyal, kültürel ve fiziki dönüşümü, bütünleşik temel unsurlar olarak ele aldıklarını vurgulayarak, "Dönüşüm alanlarında geliştirdiğimiz projelerde, bölgedeki vatandaşlarımızın günlük yaşamına ait sosyo-kültürel kabullerine, alışkanlıklarına hassasiyetle yaklaşıyoruz. Sosyal ve kültürel farkları bir zenginlik olarak ele alıp, projelerimizi, söz konusu değer ve kabulleri, kentsel tasarım ve mimari yaklaşımla harmanlayarak tasarlıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de 20 yıl içerisinde 5.3 ML milyon konutun dönüşümünün sağlanması gerekI tiğine dikkat çeken Turan, "Bu kapsamda, İdaremizin 2020 yılma kadar üreteceği 250 bin konutun yüzde 40'ı ' kentsel dönüşüm kaynaklı olacaktır. Böylelikle hem gecekondu ve kaçak yapı alanları dönüştürülecek hem de alt ve orta gelirli kesimler için üretilecek nitelikli konutlarla yeni gecekondu bölgelerinin oluşması önlenecektir" ifadesini kullandı.

Turan, kentsel dönüşümdeuzlaşma ve paylaşmaya dayalı, öncelikle yerinde dönüşüm yaklaşımını esas aldıklarını aktardı.

Başkan Turan, "Kentsel dönüşüm sürecini açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yürütüyoruz. Afet riski taşıyan alanlar basta olmak üzere mekan ve yasam kalitesini arttıran projelere öncelik veriyoruz. Kentsel tasarımı yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışıyla şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımızın sosyo-ekonomik profilini doğru tanımlayarak, farklı gelir gruplarına dönük sosyal bütünleşmeyi sağlayan projeler geliştiriyoruz" diye konuştu.

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181