TOKİ Başkanı Turan; “Yılda 60 bin konutun inşasını hedefliyoruz”
TOKİ’nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu ifade eden Turan, İdarenin 2002 yılından 2015’e kadar 680 bin konut ürettiğini söyledi. M. Ergün Turan, “Halen TOKİ’nin inşa ettiği binalarda yaklaşık 3 milyon vatandaşımız yaşıyor. 2015-2023 perspektifimizde de yine konut almakta zorlanan vatandaşlar için yaklaşık 500 bin konut yapma hedefimiz var. Bu da yılda 60 bin konut demek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TOKİ Başkanı, alt gelir grubunda bulunan konut almakta zorlanan vatandaşlara, konutları yaklaşık 4 bin dolar peşinatla, 100 – 120 dolar aylık taksitlerle ve konutlara taşındıktan sonra taksitleri ödemeye başlayacak şekilde satıldığını kaydetti.

M. Ergün Turan, TOKİ’nin konut üretiminin yanı sıra devletin ihtiyacı olan birçok kamu kurumunun binasını da yaptığını belirterek, bu kapsamda ülke genelinde eğitim kurumlarından, spor tesislerine, üniversitelerden öğrencilerin barınacağı yurtlara kadar kamunun ihtiyacı olan birçok yapının inşa edildiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181