Toki'den emekliler için özel üretim geliyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, emeklilerin konut taleplerinin karşılanması amacıyla TOKİ’de çalışmaların yoğunluk kazandığını açıkladı. Turan, TOKİ’nin 2023 hedefi olan 1 milyon konuta ilave 200 bin yeni konut ile başta emeklilerimiz olmak üzere, dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi yapılacağını açıkladı.

250 lira taksit uzun vade ile ödeme
TOKİ’nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak olduğunu belirten M. Ergün Turan, “Başbakanımızın müjdelediği 200 bin ilave yeni konut ile başta emeklilerimiz olmak üzere, dar gelirli vatandaşlarımızı 250 lira gibi düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık” dedi.

2023 yılına kadar 5,5 milyon insanımızı konut sahibi yapacağız”
Turan, “2023 yılı için hedefimizi 1 milyon konut olarak belirlemiştik. Özel kontenjanlarla bu hedefi 200 bin konut daha arttırdık. 2023 hedefimiz 1 milyon 200 bin konut olarak yeniden belirledik. Şu ana kadar 680 bin konutu tamamladık. Amacımız 2023 yılına kadar 5,5 milyon insanımızı konut sahibi yapmak” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Emeklilerimiz kimlik kartı ile başvurabilirler
Yaklaşık 10,5 milyon emekli vatandaşımızın bulunduğunu belirten TOKİ Başkanı Turan, “Emeklilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girildi. Birçok ilimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjanla ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla konut satışı yapıyoruz. Emekli derneklerimiz birliktelik yapıp valilikler ve belediyeler aracılığıyla bize başvurabilir. Bireysel emekliler de emekli kimlik kartını göstererek başvurularını yapabilirler” diye konuştu.

Batman’da emekliye bin 472 konut
Yaklaşık 33 vilayetteki valilikler, belediyeler ve emekli dernekleri ile görüşmeler yaptıklarını ve çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, “Batman’da sadece emeklilerimiz için bin 472 konut inşa ettik ve bu konutların kuraları geçtiğimiz günlerde çekildi. Batman’daki emeklilerimiz 204 liradan başlayan taksitlerle konut sahibi oldular” şeklinde konuştu.

Karaman'da da yine sadece emekli vatandaşlarımıza yönelik 700 konutluk yeni bir proje hazırladıklarını ifade eden TOKİ Başkanı Turan, “Anadolu'nun birçok noktasında büyük çaplı projeler gerçekleştiriyoruz. Gaziantep, Elazığ, Urfa, Denizli, Manisa, Çankırı gibi daha birçok vilayetimizde çok büyük çaplı projeler yapıyoruz” dedi.

Kurum olarak vatandaşların talep ve beklentilerindeki değişimi gördüklerine işaret eden Turan sözlerini şöyle sürdürdü; “Artık sadece barınma imkânı sunan konut üretiminin yanında sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, dayanışma kültürünün oluşmasına imkân tanıyan projeler üretiyoruz. Biz bunu 'mahalle konsepti' olarak tanımlıyoruz. TOKİ olarak tüm yeni projelerimizde sosyal donatıları, çevre düzenlemelerini ve estetiği gözeten konforlu yaşam alanları oluşturma hedefiyle çalışıyoruz” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181