TOKİ'den restorasyon kredisi!
Başbalanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan, korunması gerekli tescilli taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için gerekli şartların sağlanması halinde kredi sağlıyor.

150 BİN LİRA KREDİ
1-29 Nisan 2016 tarihleri arasında restorasyon kredisi başvuruları kabul edilecek. Her bir proje için, keşif özetinin yüzde 70'ine kadar-ve en fazla 150 bin lira olmak üzere kredi kullandırılabilecek Restorasyon kredisi için yapılacak müracaatlarda, özel mülkiyetteki yapıların Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulları tarafından alınmış "tescil" kararırim ve onaylı rölöve ve restorasyon projelerinin bulunması gerekiyor.

KENT DOKULARINA ÖNCELİK
Kredilerde özellikle tarihi kent dokularının iyileştirilmesine yönelik olan ve yerel yönetimlerin öncülüğündeki tüm müracaatlara kredi verilecek Bakım, onarım ve restorasyon işlemleri yapılacak taşınmaz kültür varlığının; mimari ve kültürel değeri, fiziki durumu, bulunduğu çevrenin özellikleri, kullanım amacı göz önünde bulundurulacak. Taşınmaz kültür varlığının bakımı, onarımı ve restorasyonu için yapılacak işlemlerin; yapının kültür varlığı niteliğinin devamını sağlaması, gerekirse sağhklaşurılması ve işlev kazandırılması amacına yönelik olması zorunluğu bulunuyor.

Restorasyon kredisi başvuruları TOKİ'ye bizzat ya da TOKİ'nin İstanbul Hizmet Binası adresine kargo ve diğer posta araçları ile yapılabilecek. TOKİ'nin kredilendirdiği proje İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Amasya, Bartın, Çanakkale gibi daha birçok ili kapsıyor.

Güneş Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181