TOKİ konut üretiminde 803 bine ulaştı!
Başbakanlık Toplu Konut idaresi, konut üretiminde 803 bin rakamına ulaştı. 2023 hedefini 1 milyon konut olarak belirleyen İdare, mahalle kültürü konsepti ile proje üretiyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, konut sektörünün 1 hızla büyüdüğünü belirterek TOKİ'nin 2023 hedeflerine de sorunsuz ilerlediğini söyledi. 2016'da Türkiye'de 341 bin konut satışı yapılarak rekor kırıldığını anlatan Turan "Bu yılın ilk 7 ayında satılan konut sayısı geçtiğimiz yılın ilk 7 ayına göre daha yüksek bir rakamdadır. Büyük bir kalkınma hamlesi içerisinde olan ülkemizde konut sektöründe yaşanan bu talep ekonomik büyümenin ve vatandaşlarımızın ekonomiye olan güveninin göstergesidir" dedi.

DEPREME HAZIRLANIYORUZ
TOKİ'nin 803 bin konut rakamına ulaştığını ifade eden Turan, hedeflerinin 2023 yılma kadar bir milyon 200 bin konut üretmek olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl 65 bin konutu ihale et tiklerini ve bu yılda aynı hedefi yakalayacaklanm söyleyen Turan, yıl içerisinde 46 bin konutu ihale ettiklerini belirtti.

Pek çok şehir gibi İstanbul'u da depreme hazırlamak durumunda olduklarını söyleyen Turan "Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmaların da TOKİ bundan sonra daha aktif bir rol üstleniyor. 2017 yılında çok daha aktif çalışıyoruz. Kentsel dönüşümde kar hedefi gütmüyoruz"dedi. Mahalle kültürüne dönük projelere ağırlık verdiklerini belirten Turan "Hepimizin aradığı farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, 'mahalle kültürü' kavramında projelerdir. Bunun üstünde çalışıyoruz" dedi.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181