TOKİ uyardı; Kurasız Satış ibaresiyle dolandırıyorlar!
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, sahtekârların TOKİ'nin ismini kullanarak vatandaşları dolandırdığını belirterek, "Size öncelik tanıyacağız' diyen bu kişiler uydurma TOKİ sözleşmesi hazırlıyor. Bu sahte sözleşmelerde 'Kurasız Satış' ibaresine yer vererek belli bir miktar peşinat alınıp sözde vade uygulanacağı belirtiliyor. Dolandırıcılar peşinat alındıktan sonra ortadan kayboluyorlar" dedi. Turan, yaptığı açıklamada, konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları söz konusu dolandırıcılara karşı uyardı.

UYDURMA SÖZLEŞME YAPILIYOR
Turan, sahtekârların, uydurma TOKİ sözleşmesi hazırladıklarını kaydederek, "TOKİ amblemli kaşe ve benim ismimle atılan sahte imzanın bulunduğu bu sözleşmelerde özellikle 'Kurasız Satış' ibaresine yer verilerek vatandaşlar kandırılıyor. Bu sahte sözleşmelerde belli bir miktar peşinat alınıp sözde vade uygulanacağı hükmü var. Peşinat alındıktan sonra ortadan kayboluyorlar. Vatandaşlarımız bize müracaat edince dolandırıldığını fark ediyor. Vatandaşlarımızın umutlarını çalan bu dolandırıcılara karşı daha fazla dikkat etmelidir" diye konuştu.

SUÇÜSTÜ YAPIYORUZ
Başkan Ergün Turan, TOKİ'nin adını kullanarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı savcılığa suç duyurularında bulunduklarını, bazı yerlere de suçüstü yaptıklarını kaydederek, TOKİ'ye kurumun dışında sadece bankalar vasıtasıyla müracâat alındığının altını çizdi. 200 milyon lirayla ortadan kayboldu TOKİ BaşkanıTuran'ın bu uyarıyı yapmasına sebep olan olay ise kamuoyuna da yansıyan dolandırıcılık haberleri. Kendisini 'eski AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı' olarak tanıtan Emre K isimli bir kişininTOKİ'den ev verme vaadiyle yüzlerce kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Emre K.'nin topladığı yaklaşık 200 milyon TLyle ortadan kaybolduğu belirtildi.

Turan, TOKİ'ye kurum dışında sadece banka vasıtasıyla müracaat alındığının altını çizdi.

Suistimal ediliyor
Her yıl binlerce dar gelirli vatandaşı sevindirdiklerini belirten Turan, "Bu işin de suistimalini yapanlar var. Vatandaşlarımıza, 'Size öncelikli alım tanıyacağız' diyerek para topluyorlar" ifadelerini kullandı. Turan, konutların satış ve devir işlemlerinin sadece yetkili bankalar aracılığıyla yapıldığını belirterek, son zamanlarda özel likle emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi. 

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181