TOKİ 2018'de 65-70 bin arası konut üretecek!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan,“İçinde oturmayacağımız evi teslim almıyoruz” sloganıyla konut ürettiklerini vurgulayarak, 2018 yılında 65-70 arası konut inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

KALİTESİYLE ÖRNEK KURULUŞ
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin konuta erişmekte zorlanan vatandaşlar için yegane kuruluş olduğunu belirtti.  İdarenin büyük başarılara imza atan bir kuruluş olduğunu vurgulayan Turan, şu anda geçmişten daha fazla sosyal konut ürettiklerini dile getirdi. Turan 2017’de ise 65-70 bin arası konut ürettiklerini aktararak, “Bunlar Türkiye’de yapılan toplam konutun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor” dedi. 

ALT GELİRDE ARZ FAZLASI YOK 
Turan, “2017, 2016’ya göre satışlarda daha iyi bir yıldı. Bizim bulunduğumuz segmentte dar gelirli ve orta gelirli vatandaşlarda asla bir arz fazlası yok. Dolayısıyla sosyal konuta ihtiyaç duyulan ve arazi üretebildiğimiz her yerde çok hızlı konut yapımına devam edeceğiz. 2018 yılı için yaklaşık 65-70 bin konut rakamını hedefledik. 2023 yılı hedefimiz 1 milyon 200 bin konuta erişmek” diye konuştu.

YÖRESEL MİMARİYE YÖNELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla TOKİ’nin konut inşasında yatay ve yöresel mimariye yöneldiğini belirten Turan, “Yaklaşık 3-3,5 yıldır İdare tarafından yapılan konutların yüzde 84’ünü 6 kat ve aşağısı binalar oluşturuyor. Bütün kasaba ve şehirlerde ‘en yüksek bina TOKİ binası olmayacak’ dedik ve bu prensiple yola devam ediyoruz” diye konuştu.

Helikopterle havadan inceledi
Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karaman’da yapılan konutları helikopterle havadan incelediklerini söyledi. Karaman’da yaklaşık 2 bin konut inşa ettiklerini vurgulayan Turan, “Tamamı satılmış. Cumhurbaşkanımız Karaman’daki konutları beğendi” dedi. 

‘Mahalle’yi önemsiyor
TOKİ’nin, Türkiye’de konusunda en uzman kuruluş olduğuna dikkati çeken Turan, “Kalitesiyle tartışılan değil kalitesiyle örnek, referans olacak bir kuruluştur” dedi.  Bir diğer önemsedikleri konunun da “Mahalle kültürü” olduğunu dile getiren Turan, farklı ekonomik katmandaki insanların bir arada yaşatan mahalle kültürünü çok önemsediklerini, bu doğrultuda Manisa, Muğla, Gaziantep, Kayaşehir’de çalışmalar yaptıklarını kaydetti.Turan, “İznik’te 165 konutluk bir mahalle yaptık, çok şirin mahalle. Bu örnek bundan sonra TOKİ’nin bütün üretim disiplinlerinde var olacak.” ifadelerini kullandı.

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181