TOKİ Adana Yüreğir Kışla 1. Etap 772 adet konut ve 43 işyeri tamamlandı!
324 Konutun yer aldığı Kışla Mahallesi 1. Etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında, proje sonrası 772 adet konut ve 43 adet işyeri yapımı tamamlandığını kaydeden Başkan Çelikcan, "Kentsel dönüşüm çalışmalannda evleri yıküan vatandaşlanmız konutlanna taşındılar. 'İlk etabı çok şükür bitirdik. Vatandaşlanmız sıcak yuvalarına kavuştular" şeklinde tanıttı. Yüreğir Belediyesi ve TOKİ'nin Kışla Mahallesinde ortaklaşa yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalannm devam ettiğini kaydeden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Cumhuriyet Mahallesi 1'inci etap (Kozan Çarşısı) 6306 sayılı kanun kapsamında 8 ha alan Afet Riskli Alan olarak ilan edilmiş olup Yüreğir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm ortak yürüttüğü projeyle Kozan Çarşısı'nm kaderi değişiyor. Yapılması planlanan projeyle 163 adet ticari ünite, 234 adet ofis, 836 konut (1+1, 2+1, 3+1, 4+1 olmak üzere) yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla buranın Yüreğir'in merkezi konumunda olacağını belirten Başkan Çelikcan "Amacımız yaşanılabilir ve modern bir Yüreğir oluşuyor" dedi.

YAVUZLAR MAHALLESİ DE DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR
Yüreğir'de bulunan birçok binanın deprem yönetmenliğine uygun olmayan yapılar olduğunu belirten Başkan Çelikcan, "Yüreğir'de yerinde dönüşümü Kışla Mahallemizde başlattık. Adana'da ilk yerinde dönüşümü başarıyla gerçekleştirdik. Yüreğir'in diğer bölgelerinde de yerinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla bütün alternatifleri deniyoruz. TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yerinde dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Yavuzlar Mahallemizde ise yaklaşık 5.5 ha alansa Yüreğir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarını devam ettiriyoruz. Yavuzlar mahallemizde 838 konut, 97 işyeri, yapılması planlanmaktadır. Yapacağımız bu kentsel dönüşüm alanı içerisinde pazar yeri, cami, kapalı otopark ve çocuk oyun alanları da planlanmaktadır" diye konuştu.

Star Güney Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181