'Balbey kentsel yenileme projesi Antalya'ya hareket kazandıracak'!
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın kimliğini yansıtan tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanan Kentsel Yenileme Projesi'nin bölgeye nefes, Antalya'ya hareket kazandıracağını söyledi.

BALBEY'E YENİ NEFES
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'nın kimliğini yansıtan tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanan Kentsel Yenileme Projesi'nin bölgeye nefes, Antalya'ya hareket kazandıracağını söyledi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na Antalya'nın tarihi mahallelerinden Balbey'e yeni bir nefes verecek proje hakkında sunum yapan Büyükehir Belediyesi heyeti, Balbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni nasıl hayata geçireceklerini aktardı. İl Basın Bürosu'ndan verilen bilguiye göre, Vali Münir Karaloğlu merkezindeki tarihi sokak dokusu ve yapılarıyla Antalya' nin geleneksel mimari örneklerini içerisinde barındıran Balbey Mahallesi'nin, kentin en değerli noktalarından birisi olduğunu vurguladı. Balbey'in Antalya'nın kimliğini yansıttığını aktaran Vali Karaloğlu, tarihi ve kültürel taşınmaz varlıkların yenilenerek korunması ve yaşatılarak kullanılması hakkında çıkarılan kanun kapsamında gerçekleştirilecek Balbey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Antalya açısından çok önemli olduğunu ifade etti.Tarihi mahallenin kentsel dönüşümle turizme de kazandırılacağına dikkat çeken Vali Karaloğlu, Proje ile Antalya'nın tarihi kent merkezi Balbey Mahallesi'nin turistlerin uğrak yerlerinden birisi olacağını belirtti. Karaloğlu, proje ile Balbey'de senelerdir çözüm üretilemeyen sağlıksız yapılaşma, yıpranma, köhneleşme ve değersizleşme problemlerini ortadan kaldırmak için yürütülen çalışmaların da nihayete erdirileceğini söyledi. 

Akdeniz Gerçek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181