Kepez Gülveren kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleriyle anlaşmalar başlıyor!
Kepez Belediye Meclisi, aldığı kararlarla yeni okulların yapılmasının önünü açtı, 30 yıllık tapu özlemini giderdi ve Gülveren Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde hak sahipleriyle sözleşme imzalanmasına yetki verdi.

Kepez Belediye Meclisi’nin, 23 gündem maddesinin görüşüldüğü Eylül ayı olağan toplantısında eğitim, kentsel dönüşüm ve mülkiyet konularında önemli gündem maddeleri karara bağlandı.

Arakan’daki zulme kınama 
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Arakan’da Müslümanlara yapılan zulmü de en ağır şekilde kınadığını belirterek, şunları söyledi: “Dünyanın suskun olduğu bir ortamda en gür seda yine Türkiye’den, Türk milletinden, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanından çıktı. Ne mutlu bize ki, 20 yıl evvel felaket olduğunda kendi toprakları içerisinde kendi yaralarını sarmaktan aciz bir ülke, güçlendi yeniden ayağa kalktı ve dünyanın her tarafındaki mazlumlara, mağdurlara el uzatıyor. Bu noktaya gelmek aslında bu ülkenin sıradan bir vatandaşı olarak beni çok mutlu ediyor.”

Antalya’ya 47 bin m2 yeni meydan
Yapımı başlayan projelerle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Tütüncü, ilçenin merkezi bir noktasındaki Seyhan Caddesi’nde 47 bin m2’den oluşan kent meydanı projesinin başladığını aktardı.

Antalya’ya 47 bin m2 yeni bir meydan kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarının kaydeden Tütüncü, “Beni çok heyecanlandıran kent meydanı projesi ile bölgemiz modern ve Kepez’in de simgesi olacak bir esere kavuşmuş olacak.” dedi.

Kepez’e kalıcı hasta ve hasta yakınları konukevi 
Ahatlı Mahallesi’nde 70 yatak kapasiteli hasta ve hasta yakınları konuk evi binasının yapımının başladığını aktaran Başkan Hakan Tütüncü, “ Hasta ve yasta yakınları konukevi 2009’da başlattığımız bir projeydi. 32 yataklı konuk evimiz, kiralık bir binada hizmet veriyordu. Kendi binasında, 5 yıldızlı otel konforunda bir konukevi yapalım istedik. Şu an 70 yataklı, belediyemize ait bir arazinin üzerinde hasta yakınları konukevi inşa ediyoruz. Bu çalışmamızın da kalıcı bir hizmet olmasını arzu ediyorum. Hastaları ve yakınlarını şehrimizde misafir etme anlamında bu tesisin çok dua alacağını da hep birlikte göreceğiz.” açıklamasını yaptı.

Anadolu Oyuncak Müzesi açılıyor
Tütüncü, büyük ilgi gören Kepez Belediyesi Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin şube sayısını 4’e çıkaracaklarının müjdesini verdi.
Dünyanın en güzel oyuncak müzelerinden birini Dokuma Park’a kazandırdıklarını dile getiren Tütüncü, Anadolu Oyuncak Müzesi’nin açılışını yakın bir tarihte yapacaklarını duyurdu.

Başkan Hakan Tütüncü, 3 diş hekimiyle ağız ve diş sağlığı, göz muayenesi hizmetlerinin de verildiği yapıldığı belediye sağlık merkezi ile yaşlıların çok beğendiği şefkat ve huzur evinin de hizmete girdiğini aktardı. Tütüncü, konuşmasını, “Kendi kendimizle yarışan bir belediye haline geldik.” diyerek tamamladı.

Okul, tapu, dönüşüm tamam
Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesinin geçildiği mecliste, Kepez’e 3 okulun yapılması için gerekli olan imar planı değişiklikleri oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis, aldığı bu kararla ilçeye 3 okulun daha yapılacak olmasını sağlamış oldu. Kepez Belediye Meclisi, Fevzi Çakmak Mahallesi askeri alanda ve Düden Çayı Sit alanında kalan gecekonducu hak sahiplerinin 30 yıla yakın süren tapu özlemlerini gerçekleştirecek kararı da aldı.  Her iki bölgedeki hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması için encümene ve Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi de oy birliği ile kabul edildi.

Meclis, Bakanlar Kurulu’nun Gülveren Mahallesi’nde riskli alan ilan ettiği bölgede yapılacak kentsel dönüşüm projesinde sözleşme önemli bir talebi de karara bağladı. Kentsel dönüşüm yapılacak alandaki hak sahipleriyle yapılacak sözleşmelerin hazırlanması ve sözleşmelerin yapılması isteği de oybirliği ile meclisten geçti.
 
Kepez Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181