Kepez Yeni Emek kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
Kepez Belediyesi, 206 bin metrekarelik ‘Yeni Emek Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temellerini düzenlenen törenle attı, mahallenin yeni muhtarlık binasını da hizmete açtı.

Kepez Belediyesi, Kepez’e büyük değer kazandıracak dev bir projeye daha imza attı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Kepez’i modern bir kent haline getirmek için başlattığı temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projenin yapımını üstlenen Hüseyin Samut ve Bekir Samut, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, AK Parti Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Binaların değil, kentin dönüşümü”
Temel atma töreninin açılış konuşmasını proje yapımını üstlenen Hüseyin ve Bekir Samut kardeşler yaptı.  Kürsiye çıkan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de Yeni Emek Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün hangi aşamalarda gerçekleştirildiğini anlattı. “Vatandaşımız kentsel dönüşümü hangi firma ile yapacağına, hangi mimarla, mühendisle yapacağına kendisi karar vermiştir” diyerek sözlerine başlayan Başkan Tütüncü, “Vatandaşımız kentsel dönüşümü doğrudan doğruya kendisi yapmaktadır.  Burada altının çizilmesi gereken konu bir gecekondu stokunun ortadan kaldırılması değil, tam tersine tamamı iskanlı, tamamı ruhsatlı olan ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların değiştirilmesi, yenilenmesi gündemdedir. Buranın kentsel dönüşümünde aslında binaların dönüşmesi değil, kentin dönüşmesi söz konusu olmuştur.” dedi.

Proje için çok büyük emekler verildi
Mahallenin sosyal donatıları ile konut alanlarıyla, eğitim alanları ve yeşil alanları ile sil baştan hamur haline getirilip yeniden düzenlendiği bir planlamayı burada gördüklerine değinen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu gerek vatandaşlarımızın ikna edilmesi noktasında, gerekse büyükşehir belediyesi meclisinden planlamaların geçmesi noktasında çok büyük emekler verilerek oluşturulmuş, bir dönüşümdür. Yaklaşık 3,5 yıllık önemli bir mücadelemizin neticesini mutluluğa dönüştürmek için bir aradayız. Bu projede katılımcılığı esas aldık. Bu planlamayı hazırladıktan sonra, bunu referanduma sunduk. Emeği geçen bütün herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Katılımcı bir anlayışla yüzde 90’dan fazla kabul oyu alan bu referandum neticesinde planlamayı yaparken Büyükşehir Belediye Başkanımıza da göstermiş olduğu yakın ilgiden, destekten ve katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.”

“Işık tutacak, ufuk açacak”
“3,5 yılın sonunda mutluluklarımızı büyütmek için bir araya geldik. Ben inanıyorum ki, ekonomik ömrünü tamamlamış mahallelerimiz açısından da bu kentsel dönüşüm modeli  ışık tutacak, ufuk açacak bir kentsel dönüşüm modeli olacak. Biz binaları yenilemekle kalmıyoruz, aslında Kepez’in konforunu, aslında Kepez’in yaşam kalitesini de bu konutlarla birlikte yükseltiyoruz. Çok daha güzel projeleri birlikte geliştirecek ve yine hep beraber yaşayacağız. Özellikle Masa dağının eteklerindeki 5 mahallemizin bu anlam ve bu mantıkla kentsel dönüşüme hazırlanması noktası son aşamasına gelmiştir.  Göçerler, Fatih ve Çamlıbel Mahallelerimiz benzer bir dönüşümü ve benzer bir revizyonu talep etmiş, büyükşehir belediye başkanımızla  istişare ile onların taleplerine de cevap vermiş durumdayız. Süreç devam ediyor.”

‘Şehrin merkezinde yeni bir Antalya kuruluyor’ 
Santral mahallesindeki kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Tütüncü, “Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü Antalya Büyükşehir Belediyemiz Kepezaltı ve Santral Mahallemizde, yani bizim ilçemizde uygulamaktadır. Şehrin kalbinde, şehrin merkezinde yeni bir Antalya kuruluyor moddosu ile bunun tanıtımı bütün Türkiye çapında yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde Gülveren’de de çok önemli bir kentsel dönüşüm modelini hep beraber hayata geçireceğiz. 5 tane kentsel dönüşüm projesi her biri birbirinden ayrı, aynı amaca hizmet eden kentsel dönüşüm projeleridir. Kepezdeki yaşam standartlarını, Kepez’deki sosyal yaşantıyı güçlendirmeyi ve üst seviyelere taşımayı hedeflemektedir. Bütün kentsel dönüşüm projelerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi’nin neredeyse Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmeyecek kadar örnek bir işbirliği içinde el ele vermesi ve gönül gönüle vermesi vardır. Burada bir zihniyet dönüşümünü de görmüş oluyoruz. Demek ki idareler, ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri birlikte hareket etmeyi başarırlarsa aynı noktaya odaklanırlarsa arkasından başarı geliyor. Şehirler değişiyor, şehirler güzelleşiyor. Hayatlar güzelleşiyor. Burada çok büyük emekler var. Çok daha güzel günlerde hep beraber olacağız. Kentsel dönüşüm projesinin Kepez’imize Antalyamıza ve mahallemize, yatırımcılara ve sektöre hayırlı olmasını temenni ediyorum. “diye konuştu.
 
Türel, “Tütüncü ile iftihar ediyorum” 
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de konuşmasına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye övgüler yağdırarak başladı. Kepezle iftihar ettiğini söyleyen Başkan Türel “Kepez Belediye başkanımızla iftihar ediyorum. Kepez’de farklı bir belediyecilik anlayışını ortaya koyuyor, bundan istifade edende güzel Kepezimiz ve Kepezliler oluyor. Kentsel dönüşümün ne kadar zor olduğunu bundan önceki tecrübelerimde yaşadım. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüm projesini Hakan başkanımızın da desteği ile neticeye ulaştırdık. 3260 kişinin mutabakatı ile proje hızla ilerliyor. 1 milyon 300 bin metre karelik alanda yeni bir Antalya kuruluyor. 12 bin konut, 19 bin bağımsız bölüm içerisinde olacak. Mükemmel bir proje, ödüller alacak bir proje olacak.   3200 hak sahibinin konutlarını 2019 Mart seçimlerinden önce teslim etmiş olacağız. Projenin kalan kısmını 8 senede tamamlamış olacağız” dedi.

“Kepez için iddialı konuştum”
Siyasete girdiğinde “Kepez Antalya’nın arka bahçesi değil, ön bahçesi olacak” diyerek iddialı konuştuğunu hatırlatan Başkan Türel, “Sahildeki belediyeler neyse Kepez’de aynı refah düzeyine ve aynı kaliteye kavuşacak demiştim. Bu konuda ilk dönemde önemli adımlar attık. 2009-2014 yıllarında ise hiç destek almadan önemli çalışmalar yürüttü, destek alamadığı için büyükşehir in yapması gereken işleri de kendisi yapma maharetini gösterdi. 2014’de bir iddialı söz daha orta koydum. Hakan Başkan 2009-2014’de tek kanatla uçtu, şimdi 2014’de Büyükşehiri AK Partili bir belediye yaparsanız Kepez’i o zaman çift kanatla uçuracağız demiştik.  Bugün Kepez artık çift kanatla uçuyor diyebiliriz” 

Kepez’in marka değerine katkı sağlayacak
Kepez’in katma değerine, marka değerine ciddi katkı sağlayacak bir proje olduğunu belirten Türel sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu projede Samut inşaat çok büyük cesaret gösteriyor.  Samut inşaat önemli projelere imza atıyor. İnşallah bu projede de emeklerinin karlılığını alırlar. Kepez’in nasıl gelişim gösterdiğini anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Yakında başlayacak raylı sistem, alt yapı tesisleri, bağlantı yolları, çevre yolu projesi ile Kepez çok önemli hizmetleri görüyor, kentsel dönüşüm projeleri ile de taçlandırıyor. Hakan başkanın çabaları olmasa bugün bu proje burada olmazdı. Katılımcı anlayışla, halka sormak suretiyle Referandumla şeffaf bir yönetim anlayışı açısından da fevkalade önemlidir” Kepez’e ve Yeni emek mahallesine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Yeni Emek Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli atıldı. Ardından Başkan Tütüncü, belediyesinin turizm zabıtası aracının şoför koltuğuna oturdu,  Başkan Türel’i de yanına alarak, Yeni Emek Mahallesi Muhtarlık hizmet binasının açılışına katıldı.

Kepez Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181