3S Kale Gayrimenkul'den Topkapı'ya yeni proje geliyor!
Avcılar'da Küçükçekmece Göl manzaralı olarak inşa edilen 3S Firuze Konakları'nı eylül ayında teslim eden 3S Kale Gayrimenkul Geliştirme, Topkapı'da yeni projeye başlayacak. Projeyle ilgili bilgi veren 3S Kale Gayrimenkul Geliştirme AŞ Genel Müdürü Mevlüt Alp Gürün, 28 bin metrekare üzerinde inşa edilen 1+1'den 4+1'e. kadar 523 konut ve 45 adet mağazanın yer aldığı 3S Firuze Konaklarında satışların yüzde 60 seviyesine geldiğini söyledi. Tapuları verdikleri projede 180 evin taşındığını kaydeden Gürün, "Alanların yüzde 60'ı oturum amaçlı alırken, yüzde 40'ı ise yatırım amaçlı aldı. 16 adeti satüan 45 dükkanda ise hem kiralama hem de satış yapıyoruz. Üniversiteye yakın olduğu için bir bloğu 1+1 dairelere ayırdık. Bu bloğun önemli bir kısmı satıldı ve kiralamalar başladı" diye konuştu. Yatay mimaride 8 katlı yapüan Firuze Konakları'nın aynı zamanda Kanal İstanbul manzaralı bir proje olduğunu anlatan Mevlüt Alp Gürün, "Bize ait eski fabrika arazisinde yaptığımız için kentsel dönüşüm projesi özelliği taşıyan Firuze Konakları'nın satışından 410 müyon liralık bir gelir bekliyoruz" dedi.

Kredi kullanmadan tamamladı
Gürün, enerji ve gayrimenkul alanında faaliyet gösteren holdinglerinin 3S Firuze Konakları'nı hiç kredi kullanmadan özkaynakla yaptığına dikkat çekti. Gürün, fiyatların 474 bin TL'den başlayıp 1.5 milyon TL'ye kadar çıktığı Firuze Konakları'nda konutların yüzde 18'ni aralarında İranlılar ve Belçikalıların olduğu yabancılara sattıklarını söyledi.

Piyasa ivmelenene kadar aynı anda pek çok proje yapmak yerine tek tek gideceklerini ifade eden Mevlüt Alp Gürün, 2019 yılında ise Topkapı'da yeni projeye başlayacaklarını açıkladı. 236 daire ve 3400 metrekare ofis ve 1000 metrekare ticari alanı olan projeyi 2019'un ilk çeyreğinde satışa çıkarmayı planladıklarını kaydeden Gürün, "Zeytinburnu Belediyesi'nde projeyle ügüi çalışmaları sürdürüyoruz. Eskiden çivi fabrikasının olduğu arazide yapacağımız projeden 300 milyon lira satış geliri bekliyoruz" dedi.

Beylikdüzü'nde arazileri bulunduğunu ancak merkezde kalmayı sürdüreceklerini belirten Gürün, Topkapı'dan sonra yine merkezi yerlerde arayışlarının olacağmı ifade etti. 

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181