Başkan Uğur, Balıkesir'in vizyon projelerini anlattı'!
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir il merkezinde ve ilçelerinde faaliyet gösteren yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarının sahipleri ve medya çalışanları ile Büyükşehir Belediyesinin vizyon projelerinden olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nda faaliyete geçen Avlu Balıkesir'de düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar yemeği sonrası kısa bir konuşma yapan Başkan Uğur, Ramazan ayının yarılandığını belirterek "Bayrama da az kaldı. Tabi Büyükşehir olduktan sonra Balıkesir'de güzel şeylerde oluyor. Artık yaptığımız projeler ve yatırımlar meyvesini de vermeye başladı. Cenab-ı Allah nasip etti Çay Deresi'nde Avlu Balıkesir'de bir iftarı hep birlikte yapıyoruz. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum, sağlık sıhhat afiyetler diliyorum hepinize saygılar sunuyorum" dedi. Başkan Uğur daha sonra basın mensupları ile bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR’İ MARKA ŞEHİR YAPMAK İSTİYORUZ”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’i marka yaparak, dünyaya tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Uğur, “Avlu Balıkesir demiştik. Bugün Türkiye’de konuşulur hale geldi. Marka firma yöneticileri gelip gidiyorlar. Çok büyük alaka gösterip beğeniyorlar. Avlu Balıkesir’in çok fonksiyonel bir yer olduğu ifade ediliyor. Büyükşehir olarak Balıkesir’de 22 plaja mavi bayrak kazandırdık, bugün onların teslim töreni vardı. Mavi bayrak almak bizleri gururlandırıyor. Balıkesir’in her yerine, 20 ilçemize Büyükşehir olarak elimiz değiyor ve güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Büyükşehir olarak yaptığımız yatırımların işletilmesini de profesyonellere veriyoruz. Yapılan hizmetlerin profesyonel yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Uğur programın sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BANDIRMA’YA DA DEV YATIRIMLAR GELECEK
Bandırma’ya yapılacak olan organize sanayi bölgesi hakkında bilgiler veren Başkan Uğur, kurulacak olan OSB’nin 25 milyar dolarlık yatırımı kente çekeceğini belirtti. Yapılacak olan yatırımın başta Bandırma olmak üzere, Balıkesir ve Türkiye açısından da önemli olduğunu söyleyen Uğur, “Bandırmalıları Bandırma’ya sahip çıkmaya davet ediyorum. Buraya yapılacak sanayi ile Bandırma Bursa’yı da geçer, Kocaeli’yi de geçer. Bandırmalı yöneticiler ile Roterdam’a gittik geldik. Gördüler. Bandırmalılar bu atılıma sahip çıksın. Bandırma’da kurulacak olan ileri teknoloji sanayi ile ülkemiz de atağa kalkacaktır. Bandırma bu fırsatı kaçırmamalı” dedi.

“BALIKESİRSPOR VE BANDIRMASPOR’UN DESTEKÇİSİYİZ”
Balıkesirspor'daki gelişmeler ve kamuoyundaki çeşitli spekülasyonlarla ilgili sorulara da yanıt veren Başkan Uğur, bugüne kadar Balıkesirspor'a en büyük desteği kendisinin verdiğini, maddi kriz yaşayan ve borç sarmalıyla boğuşan kulübü düze çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Balıkesirspor'un yanı sıra Bandırmaspor'u da desteklediklerini söyleyen Başkan Uğur, "Profesyonel liglerde oynayan İki takımımız var, biri Balıkesirspor diğeri Bandırmaspor. Bandırmaspor son anda malesef düştü. Balıkesirspor da ortalarda dolaşıyor. Futbol işi farklı, top yuvarlak., Büyük kulüpleri de görüyoruz. Bursa gibi Türkiye'nin en büyük sanayi şehrinin takımı, 45 bin kişilik stadı var, 400 milyon lira para harcandı, senede 200 milyon lira harcama yapıyor, ama Trabzon mağlup olmasaydı berabere kalsaydı Bursaspor da düşüyordu. Futbol böyle bir şey. Şehrimizin takımları basketbolda, futbolda, voleybolda başarılara imza atsınlar istiyoruz. Takımlarımız var, destek oluyoruz. Bandırmaspor için uçak tuttuk, maça götürdük, Kayseri'ye. Bugüne kadar en büyük desteği biz verdik, yine vereceğiz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN UĞUR: “GEREĞİ NEYSE YAPARIZ”
Balıkesirspor’da şanssızlık süper lige çıktığında başladığını ifade eden Başkan Uğur, "Yeni Belediye Başkanı olmuştum, takımı getir teslim et dedik o dönemki yönetime, teslim etmediler. Ne oldu, 30 trilyon borçlandı, bıraktılar gittiler, anahtarı teslim ettiler. Kulübü devralan arkadaşlar da iki yılda çalıştı çabaladı, biz de dolaylı dolaysız destek verdik, onlar da bir noktaya getirdi. Bugün kulübün borçları var ve sıkıntı yaşanıyor, ama biz elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz, gereği neyse yaparız" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181