Ahmet Misbah Demircan kimdir?
Ahmet Misbah Demircan, 1967 yılında Kasımpaşa'da doğdu. İlköğrenimini Piyalepaşa İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde tamamladı.Öğrenimine Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde devam etti.  1992 yılında bu okuldan mezun oldu.  Marmara Üniversitesi Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans üstü eğitimini tamamladı. 

Profesyonel iş yaşamına turizm sektöründe başlayan Ahmet Misbah Demircan, uluslararası organizasyon deneyimi kazandı. Mesleki yaşamına turizm sektöründe faaliyet gösteren özel bir firmada yönetici olarak devam etti. Genel Müdürlük yaptı. Ahmet Misbah Demircan sistem kurma, teknolojinin imkanları ile sistem çalıştırma tecrübesini bu dönemde kazandı.

SİYASET HAYATI
Aktif politikaya 2001 yılında AK Parti’nin kuruluşuyla başladı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcılığı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği ve AK Parti Genel Merkez Turizm Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden milletvekili adayı oldu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde (TÜRSAB) çeşitli görevlerde bulundu.Belediye Başkanlığı’nın birinci döneminde; Beyoğlu’nda faaliyet gösteren 185 sivil toplum kuruluşunu aktif olarak yönetime katmak amacıyla Yerel Sivil Güçbirliği Merkezi’ni kurdu. Paydaş sivil toplum kuruluşlarıyla çok sayıda sosyal proje gerçekleştirdi.

Ahmet Misbah Demircan, Belediye Başkanlığı’nda özgün projelere imza attı. Kültür Sanat ve Turizm konularını Beyoğlu’nu geliştirecek ana endüstriler olarak belirledi. Beyoğlu’na bu endüstriler etrafında yeni bir vizyon kazandırdı. Bu vizyonun gerektirdiği insan kaynaklarının yetişmesi için özel projeler geliştirdi. Kocaeli Kefken’de 40 dönümlük orman arazisinde yer alan “Kefken Çevre ve Yaz Kampı”nı Beyoğlu’na kazandırarak, Beyoğlu’nun sınırlarını Karadeniz kıyılarına kadar genişletti.

Okmeydanı’nda 50 yıldır devam eden tapu sorununu çözüme kavuşturdu. Halen Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı olan Demircan, aynı zamanda Sosyal Market Vakfı ve Kültür Kenti Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığını da yürütmektedir.

Arapça ve İngilizce bilmektekte olan Ahmet Misbah Demircan 1996’da evlenmesinin ardından 3 çocuğu olmuştur.

Merve Bayar / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181