Arsa nedir?
Arsa nedir sorusuna kısaca cevap vermek gerekirse; Belediye tarafından parsellenen ve belediye sınırları içinde bulunan toprak parçaları diyebiliriz.

Arsa nedir?
Arsa, imara ve yerleşime açık olan fakat belli durumlar dışında tarım faaliyetlerine izin verilmeyen toprak parçalarına denir. Arsalar belediye tarafından parsellenir ve belediye sınırları içinde yer alır. Arsalar imarlı ve imarsız olarak ikiye ayrılır.

İmarlı arsa, sadece yapı inşasına izin verilen arsalara denir. İmarlı arsalara  kamuya hizmet eden binalarının yapılabildiği gibi şahısa ait binalarda yapılabilmektedir. İmarsız arsa ise üzerinde zirai faaliyetlerin yapılabildiği ve bazı durumlardan dolayı imara izin verilmeyen arsalara denir. İmarsız arsalar tarımsal faaliyetler için kullanılabilir.

Kamu yararına olacak ve kamu tarafından ortak kullanılacak yapıların inşa edildiği, kamuya ait arsalara kamu arsası denilmektedir. AVM, lokanta, kafe, restoran gibi iktisadi bir amaca hizmet edecek olan yapının yapılacağı arsalara ise ticari arsa denir. Ayrıca taşınmaz olarak nitelendirilen arsaya sahip olan kişiler arsa vergisi ödemekle yükümlüdür. 

Arsa nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181