Banka konut kredisi masrafları nelerdir?
Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kişilerin merak ettiği banka konut kredisi masrafları nelerdir sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Banka konut kredisi masrafları nelerdir sorusunun cevabı şu şekilde;
Nakiti beğendiği evi almaya yetmeyen birçok insan konut kredisine başvuruyor. Konut kredisi başvurusu sırasında kişilerden bazı belgeler ve bu belgelerin yanı sıra bazı masrafların ödenmesi isteniyor. Konut kredisi masrafları 2019 yılı kapsamında bankadan bankaya ücretler değişiklik gösterse de masraflar şu şekilde tahsil ediliyor;
- Ekspertiz ücreti
- İpotek tesis ücreti
- Kredi tahsis ücreti
- Hayat Sigortası ücreti
- DASK prim tutarı ücreti

Bazı bankaların bankaların konut kredisi masrafları şu şekilde;

Ziraat Bankası 
180 ay vadede 0,99 faiz indiriminden yararlanarak 100 bin TL tutarında kredi çekildiği banka tarafından gönderilen ekpertiz için 750 TL ücret tahsil ediliyor. 150 TL ipotek tesis ücreti ve 500 TL kredi tahsis ücreti alan Ziraat Bankası'nın Hayat Sigortası ücreti yaşa ve kredi tutarına göre farklılık gösteriyor. Ziraat Bankası'nın sorgu kriterlerine göre toplam masrafı 108 TL olarak ödenirken, DASK prim tutarı ise 54 TL olarak ödeniyor.

Vakıfbank
Ortalama 950 TL ekspertiz ücreti alan Vakıfbank, 500 TL kredi tahsis ücreti ve 354 TL'de taşınmaz rehin ücreti tahsil ediyor. Vakıfbank'a zorunlu hayat sigortası kapsamında 306 TL ödenirken, zorunlu DASK için de 150 TL ödeniyor.

Halkbank
Halkbank 180 ay vadede 0,99 faiz indiriminden yararlanarak 100 bin TL tutarında kredi çekildiği banka tarafından gönderilen ekpertiz için 800 TL ücret tahsil ediliyor. 156 TL ipotek tesis ücreti ve 500 TL kredi tahsis ücreti alan Halkbank'ın Hayat Sigortası ücreti yaşa ve kredi tutarına göre farklılık gösteriyor. HalkBankası'nın sorgu kriterlerine göre toplam masrafı 211,52 TL olarak ödenirken, DASK prim tutarı ise 153 TL olarak ödeniyor.

Garanti Bankası
Konut Kredisi Kiracıya Mortgage kapsamında Garanti Bankası 180 ay vadede 1,80 konut kredisi oranıyla 100 bin TL kredi tutarı için 715 TL ekspertiz ücreti tahsil ediyor. 225 TL ipotek tesis ücreti ve 500 TL kredi tahsis ücreti alan Garanti'nin Hayat Sigortası ücreti yaşa ve kredi tutarına göre farklılık gösteriyor. Garanti Bankası'nın sorgu kriterlerine göre toplam masrafı 211,52 TL olarak ödenirken, DASK prim tutarı ise 0,46 TL olarak ödeniyor.

Deniz Bank
DenizMortgage Konut Kredisi Kiracıya Mortgage kapsamında Denizbank 180 ay vadede 1,99 konut kredisi oranıyla 100 bin TL kredi tutarı için 700 TL ekspertiz ücreti tahsil ediyor. 165 TL ipotek tesis ücreti ve 500 TL kredi tahsis ücreti alan Garanti'nin Hayat Sigortası ücreti yaşa ve kredi tutarına göre farklılık gösteriyor. Garanti Bankası'nın sorgu kriterlerine göre toplam masrafı 782 TL olarak ödenirken, DASK prim tutarı ise 164 TL olarak ödeniyor.

Banka konut kredisi masrafları nelerdir sorusunun cevabını sizler için derledik. Konut kredisi dosya masrafı 2019 ve banka konut kredisi masrafları ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181