Birevim Nedir ? Birevim Sistemi Nasıl Çalışır ?
Birevim; 2016 yılında kurulan ve müşterilerine ev, arsa, araba gibi ürünlere belirli taksitlerle ve süreler içerisinde, herhangi bir faiz ödemesi olmadan satışının yapıldığı bir sistemdir.

Birikim sahiplerinin, borçlanarak değil, küçük tasarruflarla ev, araba vb. ihtiyaçlarına ulaşmasını mümkün kılan bir sistem olan Birevim sistemi belirli sürelerde, en düşük maliyetlerle tasarruf sahiplerinin bütçelerine uygun koşullarla müşterilerin kendileri tarafından belirlenen taksit oranlarıyla çalışır.

Birevim sistemi nasıl çalışır sorusunun en önemli noktalarından birisi de müşterilerden talep edilen hizmet bedeli tutarıdır. Birevim sisteminde müşterilerden bir kereye mahsus olmak üzere bir çalışma bedeli alınır. Bu ücret, tasarruf tutarına ve yöntemine göre %6,9 ila %12,9’u arasında değişmektedir.

Birevim Sisteminde Ev Sahibi Nasıl Olunur ?
Birevim sisteminde “Sıra Tespitli Tasarruf Planları”ndan birini tercih etmeniz halinde evinizi teslim alacağınız tarih noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenir. Tasarruf taksitinizin ve çalışma bedelinizin (eğer çalışma bedelini peşin ödemediyseniz) ilk taksitini ödediğinizde, noter huzurunda yapılan sıra tespitine girme hakkı elde edersiniz. Her 6 ayda bir gerçekleştirilen sıra tespitinde gelecek 6 aylık süreçte teslimat alacak 6 tasarruf sahibi belirlenir. Böylece, sıra tespitleri neticesinde her ay bir tasarruf sahibi faizsiz, ek maliyetsiz ve tamamen tasarruf ederek ev sahibi olabilir. Sıra tespitinde ismi okunan tasarruf sahibine proje bedeli bir sonraki ay içerisinde teslim edilir. Bu sıralama tasarruf sahiplerinin evini teslim alacakları “kesin teslim tarihine” kadar her 6 ayda bir yenilenir. Katıldığı sıra tespitlerinin hiçbirinde ismi okunmayan tasarruf sahibine kendisine taahhüt edilen tarih dolduğunda, proje bedeli teslim edilir.

Birevim Sistemi Ödemeleri Nasıl Planlanıyor ?
Birevim sisteminde peşinat ya da ara ödeme zorunluluğu bulunmuyor. Ödeme planınız, bütçenize göre tamamen sizin tercihleriniz doğrultusunda oluşturulur. Ancak peşinat ödemek ya da ara ödeme yapmak; teslimatınızı daha erken almak, ödemelerinizi olması gerekenden daha kısa sürede bitirmek gibi büyük avantajlar sağlar.

Birevim nedir ? Birevim nasıl çalışır? sorusunun yanı sıra Birevim ile ilgili merak ettikleriniz için alt bölümdeki diğer haberlerimizi inceleyebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181