Devlet destekli konut hesabı nedir?
İlk kez ev sahibi olacakların merak ettiği devlet konut desteği nedir sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Devlet konut desteği nedir?
Devletin konut desteği, ilk kez ev sahibi olacak kişilerin açtırdığı konut hesabına devletin yaptığı katkıdır. Devletin konut destek şartları arasında açılan konut kesabına 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapmak yer alıyor. Devlet destekli konut hesabına yatırılan miktara göre devletin saplayacağı katkıda artıyor.

Konut yardımı için çıkarılan yeni yasa ile konut hesabına devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı. Konut yardımı hesabına devlet katkısından yararlanabilmek için kişinin üzerine kayıtlı taşınmazının bulunmaması gerekiyor. Ayrıca devlet desteğinden faydalanabilmek için mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırılıyor.

Devlet konut desteği nedir detaylarını sizler için derledik. Devlet destekli konut hesabı nedir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Konut hesabı şartları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181