Emlak beyanı ne demek?
Emlak beyanı ne demek sorusuna kısaca açıklık getirecek olursak eğer; emlak beyanı bir taşınmazın sahibinin belediyeye giderek taşınmazı bildirmesi sonucunda aldığı belgeye denir.

Emlak beyanı ne demek?
Kişilerin sahibi oldukları bir taşınmazı bağlı bulundukları belediyenin birimlerine bildirmesi sonucunda belediyenin malike verdiği belgeye emlak beyanı denir. Emlak beyanı eğer taşınmazda değişiklik olmaz ise bir defaya mahsus verilir. Emlak Vergi Kanunu ile emlak beyanı taşınmazların üzerinden vergilendirilecek tutarı belirler. Yani kişilerin arsa, arazi, bina gibi taşınmazlarının vergilendirilebilmesi için belediyeye bildirmeleri gerekir. 

Kişilerin emlak beyanı alabilmeleri için bazı belgeler ile belediyeye başvurmaları gerekir. İşte o evraklar; 
-Beyan formu
-Tapu belgesi fotokopisi
-Nüfus cüzdanı fotokopisi
-Emlak vergisi beyanname formu
-Adres ve telefon bilgisi
-Emlak vergisi beyanname süresi

Emlak beyanı için bir süre vardır. Kişiler binalarının inşaatının tamamlanmasının ardından emlak beyanı için başvurabilir. Yada inşaatı bitmiş herhangi bir bölümü kullanıma açılmış olan bir bina ise kişi kullanılmaya başlandıktan bir yıl içerisinde belediyeye bildirmelidir. Ayrıca taşınmazın sahibi değişirse yada taşınmazın vergi değerini değiştirecek bir durum oluşursa tekrar bu durum belediye bildirilmelidir. Eğerki o yılın bitmesine 3 ay kaldı ise gelecek yılın ilk 3 ayı içerisinde bildirimde bulunulmalıdır. 

Emlak beyanı ne demek sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Emlak beyan değeri nasıl öğrenilir? Tıklayınız.
Belediyeden emlak beyan değeri nasıl alınır? Tıklayınız.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181