Emlakçılık belgesi alma şartları!
Emlakçılar tarafından merak edilen emlakçılık belgesi alma şartları detaylarını sizler için araştırdık.

5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan emlakçılık yapmak için gereken şartlar arasında emlakçılık belgesi ile ilgili detaylarda yer aldı. Yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak danışmanı belgesi alma şartları arasında mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu yer aldı.

5 Aralık 2019 tarihine kadar emlakçılar tarafından alınması gereken mesleki yeterlilik belgesi alınmadığı taktirde emlakçılık faaliyetlerine devam edilemeyeceği gibi emlak pazarlama ve satış hizmetleri de yapılamayacak. Bu yasa kapsamında 5 Aralık 2019 tarihinden itibaren belgesi olmadığı halde faaliyetlerine devam eden emlakçılara 4 bin lira para cezası kesilecek.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlakçılık belgesi alma şartları detayları şu şekilde;
İşletmeye yetki belgesi verilebilmesi için;
- 12 nci maddede belirtilen şartların taşınması,
- Meslek odasına kayıtlı olunması,
- Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması,
- Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin bu alandaki faaliyetlerini yürütmek için görevlendirdikleri ve yetkilendirdikleri temsile yetkili kişilerinin, şubelerde ise şube müdürünün;

1) On sekiz yaşını doldurmuş olması,
2) En az lise mezunu olması,
3) İflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre itibarının yerine gelmiş olması,
4) Konkordato ilan etmemiş olması,
5) Kasten işlenen bir suçtan dolayı veya affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörün finansmanı, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı veya haksız mal edinme, cinsel saldırı ve çocukların cinsel istismarı, hayasızca hareketler, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçlarından hüküm giymemiş ya da ticaret ve sanat icrasından hükmen yasaklanmamış olması gerekmektedir.

Emlakçılık yetki belgesi nereden alınır sorusunun detayları için tıklayınız.

Emlakçılık belgesi alma şartları detaylarını sizler için derledik. Emlak mesleki yeterlilik belgesi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181