Ev alana vatandaşlık verilmesinde limit 250 bin dolar oldu!
2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ilanı ile ev alana vatandaşlık verilmesinde limit 250 bin dolar oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"te yapılan değişiklik Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylarak yürürlüğe girdi. Hükümleri Cumhurbaşkanı tarafından yürütücek olan karar yayımlandığı tarihten itibaren türürlüğe girmiş oldu.

Yapılan değişiklik ile Türkiye'den ev alana vatandaşlık tanınan vatandaşlık için gereken asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü. Ayrıca aynı yönetmelikte yapılan düzenleme ile Türkiye vatandaşlığına hak kazanmak için öngörülen sabit sermaye tutarı 2 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi.

Daha önce 100 kişiye istihdam sağlayanlara verilen vatandaşlık hakkı yeni düzenleme ile 50 kişi olarak yenilendi. Vatandaşlığa hak kazanma şartları arasında bulunan Türkiye'deki bankalarda tutulması gereken mevduat miktarı ise 3 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi.

Ev alana vatandaşlık hakkı ile ilgili Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181