Haziran 2021'de konut fiyatları en çok Aksaray'da arttı!

REIDIN tarafından hazırlanan ve Türkiye genelinde ikinci el konut fiyatlarının satılık ve kiralık fiyat değişimlerine göre inceleyen Reidin konut fiyat endeksi; Emlak Endeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2021 Haziran Ayı Sonuçları raporu yayımlandı.

Rapora göre; Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre 2.51%, geçen yılın aynı dönemine göre ise 35.22% nominal artış gösterdi.

Konut fiyatları en çok artan iller hangisi oldu?
Haziran ayında Aksaray'da metrekare başına konut satış yatları %3.50 oranında nominal artış göstermiş ve Aksaray satış yatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Iğdır'da metrekare başına konut satış fiyatları %0.28 oranında nominal artmış ve Iğdır satış yatlarında en az değişim gözlenen şehir oldu.

Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda 2.89%, yıllık bazda ise 41.72% şeklinde gerçekleşmişti.

Haziran 2012'den Haziran 2021'e kadar 81 ilin satılık ve kiralık konut fiyat endeksini gösteren grafik şu şekilde;


81 ilde konut satış istatistikleri ise raporda şu şekilde açıklandı;


81 ili baz alan Konut Fiyat Değişimleri ise şu şekilde;


Konut fiyat artış endeksi Haziran 2021 ve emlak fiyatları Haziran 2021 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Kira fiyatları Haziran 2021 en çok hangi ilde arttı? tıklayınız

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181