İlk evini alana devlet desteği 25 bin lira oldu!
Birçok kişinin ev sahibi olmasında katkıda bulunan ilk evini alana devlet desteği 25 bin lira oldu.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan "Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında ilk evini alana devlet desteği 25 bin TL'ye çıkarıldı.



Her yıl yeniden değerleme oranına bakılarak belirlenen konut alımında devlet desteği katılımcı bazında hesapta biriken toplam tutarın yüzde 25'ini geçmeyecek. Bu azami tutarın 4 katına kadar arttırılmasında Cumhurbaşkanı yetkili olacak. 

Devlet destekli konut hesabı 2019 yaş sınırı kapsamında hesap açtırmak için kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. 18 yaşını doldurmadıysa veli ya da vasisinin hesabı açması gerekmektedir. Her yıl birçok kişiyi ev sahibi olma hayallerine kavuşturan konut hesabı 2019 kapsamında önemli değişiklikler yapıldı. Her yıl yeniden değerleme oranına göre belirlenen konut yardımı 2019 tutarları yüzde 23.73 olarak belirlendi.

İlk evini alana devlet desteği yeni düzenleme detaylarını sizler için derledik. Konut hesabına devlet katkısı ne kadar sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181