İnşaat ruhsatı alma süreci!
Merak edilen inşaat ruhsatı alma süreci tüm detaylarını sizler için araştırdık.

Öncelikle inşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde bir inşaatın yapılabilmesi için verilen izin belgesine denir. İnşaat ruhsatı ilgili belediyenin imar birimi tarafından ilgili kişiye verilir. İnşaat ruhsatı almak isteyen kişiler gerekli belgeleri ile başvuru yapar ve bu aşamada oluşacak inşaat ruhsatı masrafları ödemelidir.

İnşaat ruhsatı için gerekli evraklar için tıklayınız

Peki inşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır ? İşte tek tek inşaat ruhsatı alma süreci ...
Öncelikle inşaat ruhsatını alan kişiler ruhsatın alımından sonra 2 yıl içinde inşaat çalışmalarına başlamalı ve 5 yıl içerisinde de tamamlaması gerekmektedir. Eğer ki bu belirlenen süreler içerisinde tamamlanmaz ise ruhsat geçersiz sayılmaktadır.

İnşaat ruhsatını alacak olan kişiler İmar Kanunu 22.Maddesine istinaden hazırlanan belge ve projeler ile başvuru yapmalıdır. Başvuru yapıldıktan sonra görevli memur tarafından belgelerin uygunluğu incelenmektedir. Eğer ki belgelerde eksik yada yanlış yoksa başvuru tarihinden itibaren 30 gün içinde ruhsat alınabilir. Ancak eksik veya yanlışlık var ise başvuru tarihi itibari ile 15 gün içerisinde eksik ve yanlışlıklar bildirilmelidir. Eksik veya yanlışların bildirilmesinden sonra yapılacak olan başvurudan itibaren en geç 15 gün süresi içerisinde ruhsat alınabiliryor. 

İnşaat ruhsatı alma süreci tüm detaylarını sizler için araştırıp derledik. inşaat ruhsatı almak ne kadar sürer sorusu gibi soruların tüm yanıtları için sayfamızı takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181