İzmir'de satılık ve kiralık konut fiyatları Ağustos'ta da yükselişini sürdürdü!
Türkiye’nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derlediği Ağustos 2018 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi* verilerine göre satılık konutların fiyatları Ağustos ayında da yükselmeye devam etti.

Çeşme ve Seferihisar’da kiralar artıyor
İzmir’de satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki yükseliş grafiği Ağustos ayında da devam etti. Hürriyet Emlak Ağustos 2018 Emlak Endeksi verilerine göre İzmir genelinde satılık konut fiyatlarındaki artış son 6 aylık dönemde ortalama yüzde 4 seviyesinde gerçekleşti ve Ağustos itibariyle 3.173 TL/metrekare fiyata ulaştı.

Ağustos ayında fiyatı en çok artan ilçeler %14 ile Dikili, Foça ve Güzelbahçe oldu. İzmir genelinde amortisman süresi geçtiğimiz ay gibi 21 yıl olarak hesaplanmaya devam etti.

İzmir geneline bakıldığında Mart-Ağustos döneminde kiralık konutlarda yaz aylarının da etkisiyle bir hareketlenme olduğu gözlemlendi. Çeşme %26, Seferihisar ise %18 oranında fiyatlarını artırdı. İzmir’deki kiralık konutlarda artış ortalama %4 seviyesinde gerçekleşti.

Bergama, Tire, Çiğli ve Gaziemir gibi ilçelerdeki kiralık konutlarda 6 aylık ortalama artışı %10 seviyesinin üzerinde gerçekleşti. İzmir’de kiralık konutlarda 6 aylık ortalama metrekare fiyatı 13,25 TL oldu.

SON 6 AYDA İZMİR’DE SATILIK KONUT FİYATLARI
En çok artan ilçeler En çok düşen ilçeler En kısa amortisman süresi
Dikili 14% Tire -9% Foça 13 yıl
Foça 14% Aliağa -4% Karaburun 17 yıl
Güzelbahçe 14% Balçova -4% Çiğli 18 yıl

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181