Kat irtifakı kat mülkiyetine nasıl çevrilir?
Kat irtifakı kat mülkiyetine nasıl çevrilir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. İnşaatı yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusuna kat irtifakı denir. Kat mülkiyeti ise bir apartmanda, ilgili imar yasasına göre edinilmiş bağımsız bölüm mülkiyeti anlamına gelmektedir.

Kat irtifakı kat mülkiyetine nasıl çevrilir sorusunun cevabı şu şekilde; İnşaatı devam ederken alınan kat irtifakı belgesinin taşınmaz tamamlandıktan sonra iskan belgesi alınarak kat mülkiyetine geçmesidir. Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ile ilgili tapu müdürlüğüne yapılacak başvuru esnasında aşağıdaki evraklar isteniyor.

İşte kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için istenen evraklar:
- Kat Mülkiyetine Çevrilmek için Yetkili Kurumdan Verilen Yapı Kullanma Belgesi
- Taşınmaz Malın Vasfının Bina Olarak Değiştirilmesi
- Nüfus Cüzdanı veya Temsil Belgesi gerekmektedir. Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için istenen evraklar eksiksiz olarak ibraz edilmelidir.

Kat irtifakı kat mülkiyetine nasıl çevrilir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181