Kat mülkiyeti ne demek iskan mıdır?
Birçok kişinin merak ettiği kat mülkiyeti ne demek iskan mıdır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. 

Kat mülkiyeti ne demek iskan mıdır sorusunun detayları şu şekilde;
Kat mülkiyeti bir apartmanda, ilgili imar yasasına göre edinilmiş bağımsız bölüm mülkiyetine denir. Kat mülkiyetinin esası bağımsız bölümlerin ayrılarak şahısların bunlara sahip olduğunu tapu sicil kütüklerinde resmi olarak belgelemektir. Binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını belirten, ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını ve mal sahiplerini gösteren belge iskan belgesidir.

Bu tanımlardan da anlaşılacağı üzere kat mülkiyeti ve iskan aynı şey değildir. Kat mülkiyeti başvuru yapabilmek için öncelikle iskanın alınması gerekmektedir. Yapı kullanım belgesi yani iskanı hazır olan yapılar için kat mülkiyeti başvuru süreci başlatılır. İskanı yani yapı kullanım izin belgesi olmayan yapılar için kat mülkiyeti başvurusu yapılamaz.

Kat mülkiyeti ne demek iskan mıdır sorusunun detaylarını sizler için derledik. kat mülkiyeti iskan mıdır ve kat mülkiyeti ve iskan aynı mı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181