Kira sözleşmesi damga vergisi 2018!

Kira sözleşmesi damga vergisi 2018 yılı için tatbik edilen oranlar belli oldu. Kira sözleşmeleri hem kiraya verenin hem de kiralayan tarafın haklarının korunması için yapılan yazılı sözleşmelerdir. Bu sözleşmede tüm maddeler açık bir şekilde yer almalı, bu sayede ileride yaşanabilecek anlaşmazlıkların çözümü garanti altına alınmalıdır. Sözleşmenin resmi bir kimlik kazanması için kira sözleşmesi damga vergisi 2018 oranları çerçevesinde damga vergisi ödenmesi gerekmektedir.

Kira sözleşmesi damga vergisi 2018 yılı için binde 89 olarak hesaplanmaktadır. Ayrıca kefilli kira sözleşmelerinde binde 9,48 oranında harç ödemesi yapılmaktadır. 

Kira sözleşmesi damga vergisi 2018 oranı hesaplanırken belirtilen kira tutarı üzerinden hesaplama yapılmaktadır.  Örneğin kira süresinin 1 yıl olduğunu varsayarsak 3.000 x 12 = 36.000 x %0,089 = 320 tl ödenmesi gereken damga vergisidir.

Kira kontratı damga vergisi gecikme cezası 2018
Beyanname verilmemek suretiyle yapılan eylem Vergi Ziyaı kapsamındadır. (VUK 341) Eğer VUK m371'de yer alan koşullar bulunuyor ve bu koşullar gerçekleştirilirse pişmanlık talebinde bulunabilir ve vergi ziyaı cezası almaktan kurtulabilirsiniz. Eğer pişmanlık yoluna gidilmez ise ziyaa uğratılan verginin 1 katı tutarında vergi cezası ayrıca kesilecektir. Bunun dışında pişmanlık halinde de gecikme zam ve faizleri ayrıca hesap edilecektir. 

Kira sözleşmesi damga vergisi 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181