Kiracı doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar Antalya!
Kiracı doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar Antalya gaz sağlayıcı firması Enerya’nın yetki vermiş olduğu iç tesisat firmaları tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda Bireysel ve Merkezi sistem aboneliklerde abonelik evrakları, müşterilerden istenmektedir.

Abonelik ve diğer tüm süreçlerde bilgilendirme SMS ve e-maillerinin ulaşabilmesi için abonelik müracaatı esnasında firma temsilcilerine iletişim bilgilerinin doğru verilmesi büyük önem taşımaktadır.

Kiracı doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar hazırlandıktan sonra başvuru belgeleriyle doğal gaz dağıtım şirketine gelinir ve Bağlantı Anlaşması yapılır.

Enerya abonelik için istenen evraklar;
-Karar Defteri/Beyanı (binadaki ilk başvuru sırasında gerekli belgedir, karar defterinin noter onaylı olması gerekmektedir.) 
-Yapı Ruhsat (olmadığı durumlarda Emlak Beyannamesi)
-Kimlik
-Başvuru belgeleriyle birlikte Müşteri Hizmetleri Merkezleri’ne gelerek abonelik başvurusu yapılır.
-Bir defaya mahsus Abone Bağlantı Bedeli* ödenir. 

EPDK Tarafından Belirlenen 2018 Abone Bağlantı Bedelleri; 
200 m2 kapalı alana kadar 514 TL + KDV, 200 m2'yi aşan her 100 m2 için 424 TL + KDV’dir. 
*Abone bağlantı bedeli, bağımsız birim sayısına (BBS) göre hesaplanır. 
BBS=Bağımsız Birim Sayısı: 200 m2'ye kadar olan kapalı alanlar için 1 BBS, sonraki her 100 m2 için ek olarak 1 BBS hesaplanır.

-Abone, tesisat dönüşümü ve işlemleri için sertifikalı firmayla Dönüşüm Sözleşmesi imzalar. Güncel Sertifikalı firma listesi için tıklayınız

-Sertifikalı firma, Enerya’ya dönüşümünü yapacağı dairenin projesini sunar.

-Enerya projeyi onayladıktan sonra sertifikalı firma tesisat dönüşümünü gerçekleştirir. (Sertifikalı firma ile yapılan sözleşmenin ve sözleşme ile aynı bedelli sigorta poliçesinin birer kopyasının abone tarafından saklanması gerekir)

Kiracı doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar Antalya haberimizde yer alan tüm belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. 

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181