Konut hesabına devlet katkısı yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapıldı!
İlk kez ev sahibi olacakları yakından ilgilendiren konut hesabına devlet katkısı yönetmeliğinde önemli değişiklikler yapıldı.

25 Ekim 2019 tarihinde "Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliği son hali 2019 yayımlandığı tarih itibari ile yürürlüğe girdi ve yönetmeliğin hükümleri Cumhurbaşkanı tarafından yürütülecek.

Konut hesabına devlet katkısı yönetmelik 2019 değişikliği ile artık bankalar Türk Lirası cinsinden özel cari hesap şeklinde de konut hesabı açabilirken, ayrıca bir kişi de birden fazla konut hesabı açabilecek. Fakat açılan bu hesaplardan yalnızca bir tanesi aklif olabilecek ve diğer hesaplar pasif olacak. 

Önemli değişikliklerin yapıldığı yönetmelik kapsamında "Ödeme planı katılımcının talebi üzerine dönem başlarında yeniden belirlenebilir" ibaresi " Ödeme planı ve faiz oranı katılımcının talebi üzerine dönem başlarında yeniden tespit edilebilir" şeklinde değiştirildi. 

Yönetmelikte yapılan değişikle konut hesabı asgari ödeme tutarı ise her yıl yeniden değerleme oranında yeniden belirlenecek. Geçici madde kapsamında eklenen ve daha önce yeniden değerleme oranının uygulanmaması sebebiyle  hesaplarında minimum bakiyenin altında para bulunan kişilerden bankalar, üç ay içinde eksik bakiyenin tamamlanmasını isteyecekler. Tamamlanmayan hesaplar ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirecek.


Ayrıca konut hesabına getirilen çekim hakkı ile de hesap sahipleri artık yılda iki kez hesaba yatırılması şart olan minimum tutarın üzerindeki parayı çekebilecekler. Çekilebilecek para miktarı hesabın açılış tarihi ile çekim yapılan tarih kadar hesapta biriken asgari ödeme tutarının dışında kalan tutar kadar olabilecek.

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik değikliği Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181