Konut sigortası zorunlu mu?
Konut sigortası zorunlu mu sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Konut sigortası oluşabilecek herhengi bir riske karşı evinizi güvence altına alır.

Sahibi olduğunuz evi doğal afet, hırsızlık gibi herhangi bir durumdan korumak için yapılan sigorta türüne konut sigortası denir. Evinize gelebilecek herhangi bir durumdan sonra mağduriyet yaşanmaması için konut sigortası yaptırdığınız taktirde oluşabilecek risklere karşı evinizi teminat altına almış olursunuz. Evinizi güvence altına almak için ve çeşitli doğal afetler sonucunda zararınızın en aza indirgenmesi için konut sigortası yaptırmak çok önemlidir. 

Konut sigortası zorunlu mu sorusunun cevabı şu şekilde; Konut sigortası yaptırmak aslında zorunlu değildir. Fakat konut kredisi kullanılırken bankalar tarafından konut kredisi yaptırılmaktadır.

Konut sigortasının senelik primi konutun yapısına, niteliğine, neyi kapsadığına gibi konulara göre sigortayı yapan şirket kapsamında değişiklik gösteriyor. Konut sigortası yasa gereği zorunlu olmasa da konut sigortası ile karıştırılan DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) yaptırmak zorunludur.

Konut sigortası zorunlu mu sorusunun cevabını sizler için derledik. Konut sigortası teminatları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181