Konut yardımı nedir?
Birçok kişinin merak ettiği konut yardımı nedir sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Konut edindirme yardımı nedir?
Konut hesabı nedir yada konut yardımı nedir sorusunu cevabı şu şekilde; konut yardımı, ilk kez ev sahibi olacaklara yönelik devlet tarafından uygulanan bir katkıdır. Devlet destekli konut hesabı kapsamında açılan konut yardımı hesabına yatırılan miktarın üzerine devlet katkısı sağlanıyor. Bu kapsamda konut hesabına yatırılan miktar arttıkça devletin sağlayacağı miktarda artıyor.

En önemli şart olarak 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapılması gereken konut yardımı için çıkarılan yeni yasa ile konut hesabına devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı. Verilen yasa teklifi ile 2019'da bu miktarın 20 bin liradan 25 bin liraya çıkarılması gündemde.

Konut yardımı devlet desteğinden yararlanabilmek için kişinin üzerine kayıtlı taşınmazının bulunmaması gerekiyor. Ayrıca devlet desteğinden faydalanabilmek için mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırılıyor.

Konut yardımı nedir detaylarını sizler için derledik. konut hesabı nedir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.
Konut yardımı şartları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181